1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslılar 3 Bayramı Bir Arada Yaşadı
Karslılar 3 Bayramı Bir Arada Yaşadı

Karslılar 3 Bayramı Bir Arada Yaşadı

Gazeteci Salih Şahin’in projelendirdiği, Kars Belediyesi ile Valiliğin organize ettiği TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği “Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı” sona erdi.

A+A-

Etkinlik kapsamında 3 gün boyunca Kars’tan ve İl dışından gelen toplam 60 yarışmacı türkü derleme, aşık türküsü, türkü beste ve mahalli türkü dallarında dereceye girmek için yarıştı.

 

Yarışmalar sonunda “Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı” Jüri özel ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği (THM) korosundan Salih Turhan’a, Centilmenlik ödülü Burhan Yıldırım’a, Kars Folkloruna hizmet ödülü de gazeteci-araştırmacı yazar Salih Şahin’e verildi.

 

Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan final gecesinde ki ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı” kapsamında katılımcılara teşekkür etti.

 

Bozkuş, Türkiye’de ilk olarak Kars’ta böylesi bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Önümüzdeki yıl bu etkinliği daha kapsamlı bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü, güzel Kars’ımızın kurtuluş yıldönümünde 1. Kars Türkiye Türkülerimiz Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadık. Önemli bir kültür kavşağında bulunan Kars kültürel mirasıyla da göz kamaştırıyor. Türkülerimizde bu kültürün içerisinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bizler sevinçlerimizi ve kederlerimizi türküler ile ifade etmişiz. Türküler bizim kültür mayamız olmuştur. Bu bayramı gerçekleştirirken şuna şahit olduk ki ülkemizin dört bir yanından katılımcı olarak başvuranlar böyle bir türkü bayramının ne kadar önemli olduğunu gösterdi.” diye konuştu.

 

YARIŞMADA DALLARINDA DERECEYE GİRENLER ŞÖYLE:

AŞIK TÜRKÜSÜ DALI

1-Mürsel Sinan Uğurlu (Kars)

2-Yener Yılmazoğlu (Kars)

3-Erdal Balık (Kars)

Mansiyon ödülü İrfan Erdağ (Kars)

 

TÜRKÜ DERLEME DALI

1-Abuzer Akbıyık (Şanlıurfa)

2-Günay Yıldız (Kars)

3-Ensar Şahbazoğlu (Kars)

Mansiyon ödülü Ahmet Tekin (Karaman)

 

TÜRKÜ BESTE DALI

1-Günay Şimşek (Ankara)

2-Kemal Karabulut (Kars)

3-Yaşar Demir (Gümüşhane)

 

MAHALLİ (YÖRESEL) TÜRKÜ DALI

1-Çetin Adıgüzel (Kars)

2-Himmet Taşdemir (Kars)

3-Erhan Boz (Kars)

 

Dereceye girenlere katılım belgesi, kupa ve plaketleri Vali Vekili Karahan Daştan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye Meclis üyeleri ve gazeteciler tarafından verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.