1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karslı iş Adamı, Online Yemekte Sektöründe Zirveye Oynuyor
Karslı iş Adamı, Online Yemekte Sektöründe Zirveye Oynuyor

Karslı iş Adamı, Online Yemekte Sektöründe Zirveye Oynuyor

​​​​​​​Türkiye ve Avrupa’da ev aletleri üretiminde önde gelen firmalardan olan Royal Ev Aletleri, Yemek siparişi sektörüne güçlü bir giriş yapmayı planlıyor.

A+A-

Yemekgelir.com firması ile bu alanda faaliyet göstermek isteyen Royal Ev Aletleri, hazırlıklarını son hız sürdürüyor. Bu yeni heyecanlı telaş devam ederken Royal Ev Aletleri Genel Müdür Yardımcısı Doğuhan Öngel gazetecilerin sorularını cevapladı.

Tacettin DURMUŞ

ÖNGEL: 10 YILDIR YATIRIM PLANLARIMIZDA VAR

Gazetecilerin “ Sayın Öngel neden yiyecek içecek sektörü?” sorusuna “-yiyecek içecek işin de olmak bizim 10 yıl önceki büyüme hedeflerimiz ararsın da olan bir sektördür. Şimdi ise pazar koşulları ve hizmet sektörü yeni bir trende evrilmiş durum da. İnsanlar artık hizmeti evine veya iş yerine istemektedir. bizde bu süreçte online yemek satışı ile alakalı insanımıza hizmet vereceğiz.” Şeklinde cevap verdi.

ÖNGEL: DENİZE DÜŞEN YILANA SARILMIŞ

Doğuhan Öngel’e“Türkiye online yemek pazarın da güçlü yabancı firmalar var, bu sektöre girmek sizi korkutmadı mı?” şeklinde bir soru yöneltildi. Öngel soruya “Tamda bu soru aslında en can alıcı nokta” yorumunu yaptı.“ Türkiye de online yemek siparişi ile paket servisi veren restoranlar, rekabetsiz bir ortamda, %20 ye kadar komisyon ödeyerek işlerini idame ettirmeye çalışıyorlar. Bu durum restoranlarımız için çok ciddi bir yüktür. Amiyane tabirle, ''Denize Düşen, Yılana Sarılmış'' ya dükkanı kapatacak veya %20 ye yakın komisyonlar ödeyerek gününü akşam edecek.” Öngel,“Biz yabancı sermayenin ülkemiz de olmasın dan asla rahatsızlık duymayız. Bilakis yabancı sermayenin ülkemiz de olmasın dan mutluluk duyarız. Yanlız hangi sektörde olursa olsun, veya ister yabancı ister yerli sermayenin tekelleşip, bir sömürü düzeni kurmasına da gönlümüz razı gelmez. Malesef online yemek sektöründe durumun bu aşamada olması, bizi bilahere ve hızlı bir şekilde bu sektöre yönlendirdi.” İfadelerini kullandı.

RESTORANLARA ÇAĞRI

“Piyasdan beklentiniz nedir?” sorusuyla karşı karşıya kalan Öngel, “Öncelikle sektörün restoran kanadından ciddi bir teveccüh beklemekteyiz. Çünkü şu nada var olan komisyon oranlarından %50 daha az komisyonla hizmet vermeği planlamaktayız. Bizim bu sektörde güçlenmemiz, diğer firmaların da tekelcilikten uzaklaşıp, daha kabul edilebilir bir komisyon oranı uygulamalarının da kapısını açaçaktır.”diye cevapladı.

Restoranlara çağrı yapan Doğuhan Öngel, “Restoranlara çağrım ise milli sermaye ile kurulmuş Yemekgelir.com a sahip çıkmaları ve aslın da kendileri için ciddi yük teşkil eden ağır komisyon oranlarına da böylelikle son vermeleridir.” Dedi.

Son olarak projenin ne aşamada olduğunu merak eden gazetecilerin merakını gideren Öngel, “Restoranlarımızla anlaşmalarımız başlamış olup, Nisan-Mayıs dönemin de hizmet vermeye başlamayı planlamaktayız.” Açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.