1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın Tanıtımı Yetersiz
Karsın Tanıtımı Yetersiz

Kars'ın Tanıtımı Yetersiz

Karslı Stk'lar, Emitt Fuarı'nda Kars'ın Tanıtımının Yetersiz Kaldığına İnanıyor...

A+A-

Kars'ta Sivil Toplum Kuruluşları (STK), EMİTT fuarından haberdar edilmediklerini ileri sürerek, yetkililere tepki gösterdi.

Kars'ın da stant kurup tanıtımının yapılmaya çalışıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) kendilerinden yardım istenilmeyen STK'lar tepkili.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KarsİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci ve Kars Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Çelik, kendileri gibi Kars'ta faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının da EMİTT Fuarı'ndan haberlerinin olmadığını söyledi.

'Kars'ta STK'ların dahil edilmediği bu organizasyon eksik kalmıştır' diyen Dereci, Kars Valiliği'nin, EMİTT Fuarı'nı 2009'dan itibaren ciddiye almadığını söyledi.

EMİTT Fuarı'nın bu sene de Kars için fırsata dönüştürülemediğini, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Dereci, "Kars'ın sembolleri ve tanıtım elçileri olmuş aşıklarımızın bile fuara götürülmediğini öğreniyoruz. Kars bir fuarı daha günü kurtarma mantığı ile geçirecek. Folklorcuların bile Kars dışından programa dahil edildiği bu organizasyonda Kars'ı il dışından kişiler tanıtacak. Bu düşünce, Kars'a, Karslıya yapılmış en büyük saygısızlıktır." diye konuştu.

İddialar üzerine Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada ise programı Kars Valiliği'nin düzenlemediği, organizasyon heyeti tarafından Valiliğin de programa davet edildiği, Kars Valisi Ahmet Kara'nın programı, kamuoyuna basın aracılığı ile duyurduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.