1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayrağımız yeniden dalgalanacak...
Bayrağımız yeniden dalgalanacak...

Bayrağımız yeniden dalgalanacak...

Gazetekars.com’un, “Bayraktepe bayraksız kaldı” haberine Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’ten yanıt geldi, “orada bir direk varsa, bayrak da asılacak” dedi.

A+A-

Sarıkamış Dayanışma Grubu’nun girişimleri ile Allahuekber Dağlarında donarak can veren 60 Bin Türk askeri anısına 2007 yılında 2 Bin 634 rakımlı Cıbıltepe’ye 52 Metre yüksekliğinde, 150 metrekare büyüklüğünde dev Türk Bayrağı dikildi. Sarıkamış Kayak Merkezi’nin zirvesine dikilen ve her ay değiştirilmesi planlanan bayrak, zirvede ki şiddetli fırtınaya bir haftadan fazla dayanamadı. İlk zamanlar Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından temin edilerek yenilenen bayrak, daha sonra Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından değiştirilmeye başlandı. İki hafta önce de şiddetli fırtına ve tipi sonrası yırtılan bayrak yerine asılmakta gecikince, vatandaşlar duruma tepki göstermişti.

 Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Bayrak oraya asılıyor fakat son zamanlarda ki yağışlar ve fırtınalar nedeniyle iki üç gün içerisinde yırtılıyor. Bayrağımızın anlam ve önemine yakışır olması için o tür havalarda bayrak asılmıyor. Hava şartları müsait olduğu zaman asıyoruz fakat son günlerdeki tipi ve rüzgâr nedeniyle astığımızda iki gün dahi dayanmıyor. Çünkü oranın rakımı çok yüksektir. Paraşüt çadırı bezinden yapılıyor o bayraklar fakat normal şartlarda bile 7-8 günde yırtılıyor. O noktada bayrak yetiştirmekte de zorlanılıyor. Ama asıl etkili olan hava şartlarıdır. Hava şartları nedeniyle bayrağın sökülmesi, yerine asılmasında da problemler oluyor, o nedenle bazen bayrak olmayabiliyor. Şuanda da bayrak asılı değil ama talimat da verdim, hava şartları düzelince yeniden asılacak. Orada bir bayrak direği varsa bayrakta asılacak”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.