1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars'ın Gündemi : Turizm
Karsın Gündemi : Turizm

Kars'ın Gündemi : Turizm

Kars Valisi Ahmet Kara, 2009 Haziran ayından 2010 yılı Temmuz ayına kadar olan Kars Kültür ve Turizm yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

İşte 13 aylık süre zarfında Kars Kültür ve Turizmine yapılan yatırımlar…

 

1-Anı Ören yerinde bulunan Ebulmenucher Cami ve Tigran Honents Kilisesi (Resimli Kilise) restorasyon çalışmaları tamamlanmıştır.

2-Anı Ören yeri Halihazır Harita Yapımı işinin eksik olan kısmı için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne yetki verilerek Halihazır Harita işi tamamlanmıştır.

3-Anı Ören yerinde bulunan Büyük Katedral (Fethiye Camii) Röleve ve Restorasyon işi proje aşamasındadır.

4-Anı Şehrinde yer alan tüm tarihi eserlerin yıldırımdan korunması amacıyla paratöner takılması işi için ihaleye çıkılmıştır.

5-Anı Ören yerinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait bina turizm sektöründe kullanılmak üzere ihale yoluyla kiraya verilmiştir.

6-Taşınmaz Kültür Varlıkları Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmenlik Gereğince, İlimizde toplam 65 başvuru yapılmıştır. Bunlardan 24 kişiye proje yardımı, 10 kişiye ise uygulama yardımları yapılmıştır.

7-İlimizde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kurulması; 05.01.2010 tarih ve 27453 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda Bölge Kuruluna tahsis edilen ilimiz tescilli binalarından Hekimevi’nin restorasyon çalışmaları tamamlanıncaya kadar, Kültür Evi söz konusu kurula geçici olarak tahsis edilmiş olup, kurul bünyesinde görevlendirilmek üzere 4 adet teknik kadro tahsis edilmiştir.

8-Kars İli ve İlçelerinin Profesyonel Tanıtım Filmi İhalesi yapılmıştır.

9-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ilimizde bulunan tescilli taşınmaz kültür varlıklarını tanıtım amacıyla 3000 adet Kars Kültür Envanteri yaptırılmıştır.

10-Kars İlini tanıtım amacıyla Kars Şehir Planı 5 bin 500, Kars Broşürü (İngilizce Türkçe) 5 bin 500, Anı Cep Broşürü 5 bin 500,Ebu’l Hasan Harakani Broşürü 5 bin 500, Kars Gezi Rehberi (Türkçe) 4 bin, Kars Gezi Rehberi (İngilizce) 2 bin, Kars Müze Broşürü 2 bin, Kars Tabyaları Broşürü 3 bin 500 ve Kars Tanıtım Çantası 4 bin adet olmak üzere toplam 9 çeşit materyaller bastırılarak ilimize gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

11-11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenmiş olan 14. EMİTT Fuarı’na (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) ile Moskova fuarına Valiliğimizce Serhat İlimiz Marka Kent Adayı Kars’ımızın Kültür ve Turizm değerlerini anlatmak, kamuoyunda ve bölgede hak ettiği yerde olmasını sağlamak amacıyla   katılım sağlanmıştır.

12-Kültür Merkezi Hizmet Binasının Doğal Gaza Dönüşüm İşi ihalesi 26.08.2010 tarihinde yapılacaktır.

13-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İş Kurumu Müdürlüğü arasında Kültürel Mirası Koruma amaçlı protokol gereği 15 adet geçici işçi istihdam edilerek 5 ay süreyle tarihi ve turistik yerlerin temizliğinin yapılması sağlanmıştır.

14-Kars-Sarıkamış Kış Sporları Merkezi Karanlıkdere Telesiyej sistemi bitirilerek hizmete açılmıştır.

15-Sarıkamış Çamurludağ Kayak Merkezi mevkiindeki Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait kayak tesisleri yenilenerek turizme açılması sağlanmıştır.

16-Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne ait paletli kar aracı, Valilik Oluru ile Kar-Sar-Tur Genel Müdürlüğüne tahsis edilerek kış turizminin hizmetine sunulmuştur.

17-Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce, Kars Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezinin 18. madde uygulamasının yapılması için 100 bin TL Sarıkamış Belediyesine aktarılmıştır.

18-Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce, Kars Sarıkamış Kış Turizm Merkezi Altyapı Uygulamaları için 450 bin TL. İl Özel İdaresi hesabına aktarılmıştır.

19-Sarıkamış İlçesinde bulunan Katarina Köşkünün turizme kazandırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi yapılacaktır.

20-TURSAB’a kayıtlı kültür turu yapan 30 turizm acentası ve 8 turizm köşe yazarı ilimize davet edilerek 3 gün ağırlanarak, ilin bütün turizm potansiyelleri tanıtılarak ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlanmıştır.

21-Kars Kanlı Tabya Restorasyon projesi işi ihalesi yapılmıştır.

22-Sarıkamış’ta turizmi 12 aya yaymak amacıyla Sarıkamış Belediyesince futbol sahaları yapılmak üzere 2 adet arsa tahsis edilmiş olup, söz konusu sahaların en kısa zamanda ihalesine başlanılacaktır.

23-Kanada’nın Kars şehrinde düzenlenen festivale yeteri kadar tanıtım materyalleri gönderilerek ilimizin uluslararası tanıtımı sağlanmıştır.

24-SODES’e 3 adet turizm amaçlı proje hazırlanmış olup, söz konusu projeler Valilik denetim kurulundan geçirilerek Devlet Planlama Teşkilatına sunulmuştur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.