1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın Gönüllü Kültür Elçisi : Ali Gürbüz SADIKOĞLU
Kars’ın Gönüllü Kültür Elçisi : Ali Gürbüz SADIKOĞLU

Kars’ın Gönüllü Kültür Elçisi : Ali Gürbüz SADIKOĞLU

Ali Gürbüz SADIKOĞLU, Kars Hüryurt Gazetesi tarafından düzenlen programda “Kars’ın Gönüllü Kültür Elçisi” seçildi.

A+A-

Turizm alanında önemli çalışmalar yapan Ali Gürbüz Sadıkoğlu, Kars'ta Eko Turizmi canlandıracak.

Ali Gürbüz SADIKOĞLU hakkında ;

Aktivist – Eko Turizm Öncüsü - Turizm Gönüllüsü - Üretici ve Yetiştirici

1968 yılında Kars’ta doğdu.

İlköğrenimini Kars merkez Hapalı Köyü’nde, orta öğrenimini Ankara Gazi Osman Paşa Ortaokulu’nda, lise öğrenimini Kars Cumhuriyet Lisesi’nde, yükseköğrenimini ise Ankara Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

Kars’ın gelişmesi ve kalkınması konularında “Turizm ve Hayvancılığın” büyük öneme sahip olması dolayısıyla ; 1996 yılında “Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri”nin ülke genelinde kurulmasında etkin rol oynayarak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri kurdu. Yurtdışından hayvan ithalatı gerçekleştirerek, bölgeye katma değer sağladı. Turizm ile de bölgenin ve köylerin desteklenmesi için çalışmalar yaptı.

Kars’ta ve bölgede ; doğaya dayalı turizmin, sürdürülebilir kalkınma aracı olarak gördüğünü ifade ederek, Turizmin köyden başladığını savundu ve Kars’ta “Eko Turizmin” öncüsü olarak, misafirleri köyünde ağırladı.

“Köyler Yaşamalıdır” sloganıyla ; Kültürel mirasın korunması, arkeolojik mirasın sürekliliği, kent envanterleri, geleneksel yaşam kültürü, kültür öncelikli bölgesel turizm yol haritaları, sanat ve turizm değerlerinin sürdürülebilir korunmasını sağlayarak yaşatmak ve tanıtmak amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

Kars’ta bulunan Ani Antik Kenti’nin Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alması için çalışmalarda bulunarak, 2003 yılında Kars Belediyesi tarafından düzenlenen, Kars Kent Kurultayı, Kafkasya İstikrar Paktına Doğru (Kafkasya'da Ortak Geleceğimiz) çalıştaylarına katkılar sundu.

Ali Gürbüz SADIKOĞLU, aynı zamanda Kars Koyun Yetiştiricileri Birlik Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.