1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARSİAD'dan Turizm Projesi'ne Destek
KARSİADdan Turizm Projesine Destek

KARSİAD'dan Turizm Projesi'ne Destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars mitinginde, "Sizlere şu anda vereceğim müjde çok önemli" diyerek açıkladığı, Serhat Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm alanı projesine, KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci destek verdi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars mitinginde, "Sizlere şu anda vereceğim müjde çok önemli" diyerek açıkladığı, Serhat Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm alanı projesine, Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Başkanı Sultan Murat Dereci destek verdi.

Dereci, yaptığı açıklamada, ilde düzenlenen AK Parti mitingde başbakanın, "Sizlere şu anda vereceğim müjde çok önemli" diyerek, Serhat Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm alanı projesini açıklamasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Dereci, 770 bin metrekarelik alanda, toplam 200 trilyonluk bir yatırımın 4 yılda bitirileceğine işaret ederek, "İş adamları olarak bizler bu projenin bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Proje ile ilimizin tarihi dokusu turizme kazandırılmış olacak. Atıl durumdaki Kars çayımız değerlendirilmiş olacak. İlimiz marka şehir haline gelecek." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Neresi bu proje alanı, Kars kale içi ve civarı. İkincisi, Ordu Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Halilpaşa Caddesi, Atatürk Caddesi. Üçüncüsü Kars Çayı ve çevresi." diyerek projenin alanını belirtmişti.

Erdoğan, bu proje ile beraber vatandaşın Kars çayı boyu gezeceğini ifade ederek, "Turistler geldiği zaman, o tarihi merkezleri dolaşacaklar. Burada her şeyden önce tamamı ile gerek Hasan Harakani Hazretleri'nin olduğu bölgeler, bütün o çevreler, Kale içi tamamı ile restore edilecek. Bu üç tane düzenleme ile Karsımızı çok daha farklı bir hale getirmiş olacağız. Serhat şehrimiz Kars bu proje ile marka kent olacak." demişti.

Diğer taraftan, Kars Çayı kenarında faaliyet gösteren İstihkâm Çay Bahçesi işletmecisi Ertan Alin ise Kars'ın böyle projelere ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Daha öncesinde Kars çayı üzerinde, Atatürk Parkı, Millet Bahçesi ve mesirelik alanı gibi birkaç işletme vardı. Şu an sadece biz hizmet sunuyoruz. Diğer alanlar balicilerin ve değişik insanların uygunsuz kullanımlarında. Tabi bu durum yerli ve yabancı turist için itici geliyor Başbakanımız, Kars'ın potansiyelinin farkında. Bizler de bu potansiyelin bir an önce faaliyete geçirilmesini istiyoruz." dedi.

Kars çayı civarında oturan vatandaşlar ise Başbakana teşekkür ederken, belediyenin ise alanda daha önce söz verdiği çocuk parkı, spor alanı ve kamelyaları düzenlemesini istiyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.