1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara'dan Sarıkamış'a Gönül Köprüsü
Ankaradan Sarıkamışa Gönül Köprüsü

Ankara'dan Sarıkamış'a Gönül Köprüsü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Ankara'dan Kars'a gelen 80 öğrenci, Sarıkamış'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Ankara'dan Kars'a gelen 80 öğrenci, Sarıkamış'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ve Turkcell sponsorluğunda 'Eğitime Yüzde 100 Destek' projesi kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin, ülkenin doğusu ile batısı arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal yönlerini tanıyarak kardeşlik duygularını sağlamak için düzenlenen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında 80 öğrenci, 5 öğretmen Ankara'dan Sarıkamış'a geldi. Bu kapsamda, Ankara'dan Kars'a gelen 80 öğrenci ve 5 öğretmen, Sarıkamış'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Misafirler, Sarıkamış kayak merkezinde telesiyejle sarıçamlar arasında gezdi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, şehitlik tanıtımını yaptı, Kamiloğlu, Çar 2'nci Nikola'nın Tarihi Av Köşkü'nü tanıttı. Soğuksu mesire yerinde piknik yapan öğrenciler, burada davul zurna eşliğinde halay çekti. Gönül köprüsü kapsamında gelen öğrenci Samet Ferhat Elveren; Ankara'dan, Gönül Köprüsü Projesi ile Sarıkamış'a geldiğini, Sarıkamış'ta şehitlikleri ziyaret ettiklerini, telesiyeje bindiklerini, piknik yaptıklarını, çok mutlu olduklarını ifade etti.Gönül köprüsü kapsamında gelen öğrenci Cansu Kelebek ise "Ankara'dan geliyoruz, şu an Sarıkamış'tayız, kayak merkezini gezdik, Allah'u Ekber temsili şehitliğini gezdik, kendimizden gurur duyuyoruz, iyi ki gelmişiz. Milli eğitim müdürüne ve Sarıkamışlılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.Ankara Yeni Mahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Gönül Köprüsü Grup Sorumlusu Öğretmen Alperi Çakmak da Ankara'dan Gönül Köprüsü adına 80 öğrenci, 5 öğretmen programa katıldıklarını ifade etti. Çakmak, şöyle dedi:"Öğrencilerimizin Türkiye'yi tanıması, buradaki öğrencilerle diyalog kurulması ve gönül köprüsü kurması için geldik Çocuklarımızın farklı yerleri görmesi, farklı insanlarla tanışması ve farklı kültür bölgeleri ile iletişim kurulması için geldik. Ankara'dan Türkiye'nin bir ucuna Kars'a geldik. Kars'a ve Sarıkamış'a ilk defa geldik, çok güzel bir ortam, çok güzel karşılandık, çok güzel bir program yapılmış. Öğrencilerimiz çok büyük bir keyif içindeler, çok şey öğrendiklerini umuyorum. Eminim buradaki amaç çocuklarımızın birbiri ile kaynaşmasını doğu-batı kültürü demeden herkesi bir arada tutmak ve onlara aynı kültürü aşılamak. Herkese teşekkür ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.