1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a kaçak hayvan soktular
Kars’a kaçak hayvan soktular

Kars’a kaçak hayvan soktular

Gürcistan’dan Kars’a kaçak hayvan soktular...

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Asayiş Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yürütülen kaçakçılıkla mücadele amaçlı faaliyetler kapsamında; kaçak yollarla ülkemize sokulan 24 adet büyükbaş hayvan ele geçildi.

Bugün bir ihbarı değerlendiren görevliler tarafından Atatürk Mahallesinde yapılan aramada, Gürcistan üzerinden kaçak yollarla ülkemize sokulmuş 7 tanesi Gürcü makamlar tarafından küpelenmiş, 17 tanesi de küpesiz olmak üzere toplam 24 adet büyükbaş hayvan ele geçirildi. Olayla ilgili olarak C.G (1975 doğumlu- Erkek) ve N.K (1967 doğumlu – Erkek) isimli şüpheli yakalanarak, adli tahkikata başlandı. Soruşturma Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü olarak devam ediyor.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Kurban Bayramı öncesinde geçim kaynağının büyük bir bölümü hayvancılık olan ilimizde vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin bu tarz kaçakçılık konularında daha duyarlı olmaları gerek toplum sağlığı ve gerekse de ilimiz ekonomisi açısından son derece önem arz etmektedir. Ekonomide kayıt dışılığı artıran, vergi adaletini bozan, piyasalarda adil rekabeti ortadan kaldıran ve insan sağlığını tehdit eden sigara kaçakçılığıyla mücadelemizin, kararlılıkla devam edeceği,  Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.