1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kars TKDK proje çağrısına çıktı
Kars TKDK proje çağrısına çıktı

Kars TKDK proje çağrısına çıktı

​​​​​​​Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü IPARD II Programı kapsamında 5’nci çağrı ilanına çıktı.

A+A-

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TKDK İl Koordinatörü Berkay Çelik, bu başvuru çağrı ilanı kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar(101) ile Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar(103) başlıkları altında yer alan başvuruların kabul edileceğini söyledi.

HİBE DESTEĞİ YÜZDE 40-70 ARASINDA DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR

İl Koordinatörü Berkay Çelik açıklamalarına şöyle devam etti: “Ülke genelinde Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında hibe oranları % 40-70 arasında değişkenlik gösterecektir. Desteklenecek sektörler; süt ve et üreten işletmeler, kaz ve hindi eti üreten işletmelerdir. Başvurular 08.04.2019 tarihi saat 09.00’dan itibaren İl Koordinatörlüğümüzde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 14.05.2019 tarihi saat 21.00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi ise 17.05.2019, saat 18.00’dir. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alanında ise hibe oranları %40-50 arasında değişkenlik gösterecektir. Bu tedbirimizde desteklenecek sektörler arasında; süt ürünleri işleme tesisleri, et ürünleri işleme tesisleri, su ürünleri işleme tesisleri, meyve sebze işleme tesisleri (soğuk hava deposu vb.)bulunmaktadır. Başvurular 08.04.2019 tarihi saat 09.00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 21.05.2019 tarihinde saat 21.00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 24.05.2019, saat 18.00’dir. Ayrıca mevcut ve yeni yapılacak tesislerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yenilenebilir enerji sistemleri destek kapsamındadır.”

Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceğini belirten Çelik, ayrıntılı bilgi için tüm yatırımcıları kuruma beklediklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.