1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Muhasebe Servisinden Duyuru
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Muhasebe Servisinden Duyuru

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Muhasebe Servisinden Duyuru

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Muhasebe Servisi, vadesi geçmiş borcu bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını üyelerine duyurdu.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

Yapılan duyuru şöyle:

“Sayın üyelerimiz.

 Ticaret Bakanlığı’mızın talimatları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) bünyesinde yer alan Oda ve Borsalarda dijital dönüşüm süreci başlatılmış ve tamamlanma aşamasına gelmiştir. Dijital dönüşüme Odamız da entegre olmuş ve elektronik ortamda işlemler başlamıştır.

Dijital dönüşüm kapsamında askıda olan, geçmiş dönem aidat ve munzam aidat borcu olan ve üyelik sorumluluklarını yerine getirmeyen üyelerimizin Odamızdan hizmet almasının önü kapatılmıştır.

Bilindiği üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu 24. Maddesinde “Üyeler odaya kaydı sırasında kayıt ücreti ve her yıl için yıllık aidat ve munzam aidat ödemekle yükümlüdür.” denmektedir.

Ticaret Bakanlığımızın uyarısı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden, “Oda ve Borsalara borcu olan üyeler hakkında yasal işlem başlatılarak geçmiş dönem aidat ve munzam aidatlarının yasal yollar ile tahsil edilmesi ve üyeliklerinin sonlandırılarak kanunun 24. Maddesinin uygulanması” yönünde talimat alınmıştır. 

Bu itibar ile Odamıza geçmiş dönem aidat ve munzam aidat borcu bulunan üyelerimizin Odamızdan hizmet almasının önü merkez tarafından kapatılmış ve borçlarının tahsilatı için yasal işlemler başlatılmıştır.

Odamıza geçmiş dönem borcu bulunan üyelerimizin ivedi olarak borçlarını ödemesi gerekmektedir. Aksi durumda borcu bulunan üyelerimiz yasal işlemlere maruz kalacaktır. Saygılarımızla.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.