1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Tezek Kent
Kars Tezek Kent

Kars Tezek Kent

Kars’ın 'tezek kent' görünümünden çıkması için Organize Besi Bölgesi kurulacak.

A+A-

Şehir merkezinde hayvancılık yapılması ve hayvan sürülerinin şehir içerisinde dolaşması yetkilileri harekete geçirdi.


Yılda binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kars’ta köy anlayışının ön plana çıkması Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u harekete geçirdi.


Her fırsatta : ‘Ya köy olacağız. Ya da Modern şehir’ diye sitem eden Başkan Bozkuş mahalle aralarında yükselen tezek yığınlarının şehir dışına çıkarılması için alternatif arayışlara yöneldi.


Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Organize Besi Bölgesi projesini hayata geçirerek şehir merkezinde hayvancılık yapılmasının önüne geçeceklerini söyledi.


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars’ta şehir merkezinde hayvancılık yapılmasını doğru bulmuyorum. Bütün mahallelerde binaların arasında hayvancılık yapıyor vatandaşlar. Köy geleneği, şehircilik anlayışını bitirmiş durumda. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu işi şehir içinden çıkarmalıdır. Bu şehirde hep beraber yaşıyor isek çağın gereksimlerine ayak uydurmak zorundayız” dedi.


KARS YA KÖY OLACAK VEYA DA ŞEHİR


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ın biran evvel köy görünümünden kurtulması gerektiğini söyledi.


Belediye Başkanı Bozkuş, “Kars’a çok güzel yatırımlar yapılıyor. Bunlardan Havaalanı terminal binaları, Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu hattı, Belediyemizin başlattığı İçme suyu isale hattı, parke yol yapımı, kaldırım, asfalt çalışmaları ve Gecekondu Dönüşüm projesi bunun gibi birçok yatırımlar merkezi hükümet ve belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Buna rağmen hale daha bütün mahallelerde hayvancılık yapılmaktadır. Hayvan gübreleri cadde ve sokakları savrulmuş durumda. Vatandaşlar boş gördükleri arazileri tezek yığınlarıyla doldurmuş, Kars’a ilk kez gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz bu görüntüler karşısında hiç iyi izlenimlerle ayrılmıyorlar kentten. Artık bir yerde dur demenin zamanın geldi. Kars ya köy olacak. Yada şehir! Bunun için bir takım projeler yaptık. Bu projeler üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor. Kars’ı köy görünümünden kurtarmak zorundayız” diye tepki gösterdi.

AYNI TEZEKKENT

 

Mahalle aralarında bulunan hayvan gübreleri ve tezek yığınlarının insan sağlığını da olumsuz etkilediğini belirten Başkan Nevzat Bozkuş; “Bu gidişi bir dur demenin zamanı geldi. Belediye olarak bir takım önlemler aldık. Bunları hayata geçirmenin zamanı geldi. Vatandaşlarımızla bire bir konuşacağız. Dışarıdan şehir Tezekkent’i andırıyor. Kars’ı gelenler Tezekkent’emi geldik diyorlar. Adını ‘Uygar Kent’ koymuşuz ama hiçte uygar görünmüyor tezek yığınlarının arasında Kars. Kars’ı layık olduğu, hak ettiği yere getirmek için birlik beraberlik içerisinde ele ele vererek çalışmak zorundayız. Önce tezek yığınları ve hayvan sürüleri şehir içerisinden çıkarılmalı. Bunun için de herkesin üzerine düşen göreve yerine getirmesi gerektiğine inanıyor” diye konuştu.


TARIM VE HAYVANCILIK YAPILMALI


Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ta tarım ve hayvancılığın yapılması gerektiğini de vurguladı.


Başkan Bozkuş; “Kars, tarım ve hayvancılığının yoğun olduğu illerden birisidir. Tabii ki burada hayvancılık yapılacaktır. Ama şehir merkezinde değil. İnsanların arasında değil. Cadde ve sokaklarda değil. Organize Besi Bölgesi’nde hayvancılık yapılmalıdır. Şehir içinden hayvan sürüleri çıkarılmalıdır. Biz insanlarımıza hayvancılık yapmayın demiyoruz. Eğer şehirde yaşıyorsak, şehircilik kurallarına da uymamız gerekiyor. Bunun başka açıklaması yok. Kars hayvancılık bölgesidir. İnsanların hayvancılıkla uğraşması gayet doğaldır. Bu kimsenin bir şey dediği yok. Biz tekrar söylüyorum. Şehir merkezinde hayvancılık yapılmasına karşıyız. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için Organize Hayvancılık Bölgesi projesini hayata geçireceğiz. Ve Kars’ı tezekent görünümünden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Kars’taki tezek yığınlarını zaman zaman Vali Ahmet Kara’da dile getirmişti. Vali Ahmet Kara, ‘Tezek getirene kömür vereceğiz. ‘Tezek getirenin doğal gazını bağlayacağız’ diye bir girişimde de bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.