1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Tapu Müdürlüğü’nden Açıklama
Kars Tapu Müdürlüğü’nden Açıklama

Kars Tapu Müdürlüğü’nden Açıklama

"18 İmar uygulaması Tapu Müdürlüğü'ne takıldı" başlıklı haber ile ilgili Kars Tapu Müdürlüğü’nden Açıklama.

A+A-

Kars İli, Merkez Yeni Mahallede mevcut 180 hektar alanda yapılan 18. Madde Uygulamasına dair Kars Belediye Encümenince alınan 22/05/2012 tarih ve 119 sayılı kararı, Erzurum 1. İdare Mahkemesince iptal edildiğinden dolayı , Yeni Encümen kararı Kars Belediyesi Encümenince  27/06/2019 tarih ve 171 karar ile onaylanmıştır.

Onaylanan Yeni Encümen kararı, Kars Belediyesince tescil bildirimleri hazırlanmak üzere Kars Kadastro Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Kars Kadastro Müdürlüğümüze gönderilen Yeni Mahalleye ait İmar uygulaması Kars Kadastro Müdürlüğünce kısa bir süre içerisinde hazırlanmıştır.

Hazırlanan tescil bildirimleri, röleveler ve dağıtım cetvelleri, Kurban Bayramı ertesi olan 15/08/2019 Perşembe günü kontrol edilmek, TAKBİS sisteminde kayıtları oluşturulmak ve tescil edilmek üzere Kars Tapu Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.

Kars Tapu Müdürlüğü’nce teslim alınan 6 adetİmar uygulaması  Klasör ve ekleri, aynı gün içerisinde kayıt altına alınmış ,TAKBİS sistemi üzerinden kontrolleri başlamıştır.

Kars Tapu Müdürlüğü olarak Kars halkımıza her daim hizmet vermek anlayışı içerisinde hiç bir vatandaşımızın mağdur olmaması için büyük bir özveri ile en kısa süre içerisinde kontrol ve tescil işlemleri sonuçlandırılacaktır.

Bilindiği üzere 2012 yılında yapılan İmar uygulamasındaki hatalar sebebi ile Erzurum Bölge İdare Mahkemesi İmar Uygulamasını iptal etmiştir. Bu sebeple gerek Kars Kadastro Müdürlüğü gerek ise Kars Tapu Müdürlüğü’nce kontrol mekanizması  hiç bir vatandaşımızın mağdur olmaması ve Kanuna aykırılık teşkil etmemesi için çok dikkatli ve titizlikle yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.