1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Kalesi surları üzerindeki ıslaklık tehlike oluşturabilir!
Kars Kalesi surları üzerindeki ıslaklık tehlike oluşturabilir!

Kars Kalesi surları üzerindeki ıslaklık tehlike oluşturabilir!

Kars Kalesinin şehre bakan giriş kapısı tarafındaki sur yüzeyinde gözlemlenen ıslaklık, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

A+A-

Tarihi Kars Kalesini ziyaret eden bazı duyarlı vatandaşlar, surları oluşturan taşların son zamanlarda nemlendiğini ve su sızdırdığı nedeniyle ileride tehlike oluşturabileceğini söylüyor.

Gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar, bin yıl önce yapılan Kars Kalesinin şehre bakan kapısından içeri girildiği sırada sol taraftaki surların ıslak olduğunun görülebileceğine dikkat çektiler.

Kalesi giriş kapısı yanında bulunan duvarların su aldığını ve bir kaç yıla kalmaz yıkılma tehlikesi yaşanabilineceğini de belirten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bir incelemede bulunmaları gerektiğini söylediler.

Vatandaşların talebi üzerine yaptığımız incelmede; Kars Kalesi girişindeki duvarlar üzerinde ıslaklılığın var olduğunu gözlemledik. Özellikle yağmurlu havalarda ıslaklığın daha da arttığını da ifade eden duyarlı vatandaşlar, ileriki zamanlarda olası çökme sıkıntısının yaşanmaması için, yetkililerin bir an önce surlar üzerinde inceleme başlatması gerektiğini gazetemiz aracılığıyla duyurdular.

Öte yandan Kars Kalesini oluşturan dış surlar ile birlikte tüm surlar üzerinde biten istilacı otlar da geçmişi bin yıla dayanan kalenin yıpranmasına ve zamana yenik düşmesine neden oluyor. Kaleyi gezen duyarlı ziyaretçiler, surlar üzerinde biten istilacı otlar ve ağaçlar için bir önlem alınmasının elzem olduğuna da dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.