1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Otobüslerine Taşlı Saldırı
Kars Otobüslerine Taşlı Saldırı

Kars Otobüslerine Taşlı Saldırı

Kars’tan batıya giden ve gelen otobüs firmalarının otobüslerine taşlı saldırı yapıldı.

A+A-

Dağlıca ve Iğdır’da 31 askerin şehit olduğu saldırının ardından birçok şehirde vatandaşlar sokağa döküldü. Kars’tan batıya giden ve gelen otobüs firmalarının otobüslerine taşlı saldırı yapıldı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Kayseri, Kırşehir ve Yozgat’ta Doğu ve Güneydoğu illerine sefer yapan yolcu otobüslerini taşladı. Gruplar, Dağlıca’da ve Iğdır’da 31 askerin şehit edildiği PKK saldırısını protesto için toplantı.

Toplanan gruplar, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen ve giden otobüsleri taşladı. Bazı otobüslerin camları kırılırken, bir çocuk atılan taşlardan yaralandı. Dün gece saatlerinde Bursa’dan Kars istikametine gelen bir otobüs firmasına saldırı gerçekleşti. Aynı güzergahta diğer otobüs firmalarımıza da saldırı gerçekleşti. Saldırıya hedef olmamak için bazı şoförler yol değiştirirken, saldırganlar karanlıktan yararlanarak kaçtı.

Camları kırılan ve hasar gören bazı otobüslerde bulunan yolcular başka otobüslere aktarıldı. Çıkan olayların ardından Doğu’dan gelen tüm otobüsler güvenlik güçleri tarafından şehir giriş ve çıkışlarında durduruldu. Geçişlerine gece saat 2’ye kadar izin verilmedi.

Kars’tan İstanbul’a ve Bursa’dan Kars’a yolcu taşıyan, saldırıya uğrayan Doğu Kars ve Kars Kalesi Turizm’in otobüsleri kırık camlarla yola devam etti. İstanbul’un girişinde çok sayıda kırık camlı otobüsü gören vatandaşlar ne olup bittiğini anlayama çalıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.