1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars merkezli 14 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 9 rütbeli asker tutuklandı
Kars merkezli 14 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 9 rütbeli asker tutuklandı

Kars merkezli 14 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 9 rütbeli asker tutuklandı

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanması içerisindeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla Kars merkezli 14 ilde çeşitli rütbelerde 17 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kars merkezli 14 ilde çeşitli rütbelerde 17 şüpheli şahsa yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 1 Yarbay, 1 Yüzbaşı, 1 Üsteğmen,  13 Astsubay olmak üzere 16 rütbeli asker yakalanarak gözaltına alındı.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i Üsteğmen, 8’i Astsubay 9 rütbeli asker tutuklandı. 1 Yarbay ve 5 Astsubay adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 1 Yüzbaşının Emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kars İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.