1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Kent Konseyi Empati Parkuru kurdu
Kars Kent Konseyi Empati Parkuru kurdu

Kars Kent Konseyi Empati Parkuru kurdu

Kars Kent Konseyi 4 Aralık günü Kars Masal Parkta engelliler yararına program düzenledi.

A+A-

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca’nın da katıldığı etkinlik Dolunay Derneği üyeleri de davet edildi. İkram ve engelliler konulu çizgi film gösterileri yer alan programın açış konuşmasını Şevin Alaca yaptı. Herkesin bir engelli adayı olduğunu, bu bilince rağmen yeterli duyarlılığın gösterilmediği vurgusunu yapan Alaca; “Kimileri doğuştan kimileri de yaşamları esnasında başlarına gelen çeşitli kazalardan dolayı engelli oluyor, neticesinde hepimiz birer engelli adayıyız. Bu bilinçle hareket edip duyarlı davranarak engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Hep bahsettiğimi o empatiyi gerçekten kurmalıyız, empati kurunca bile engellilerin yaşamda çektikleri zorlukları tam olarak anlamamıza yeterli olmayacaktır, hazırladığımız empati parkurunda onların zorluklarını yaşamaya çalışacağız ancak buradan gidince bu zorlukları yeniden unutacağız. Yaşam koşulları yeterince zaten engelli arkadaşlarımızın zorluklarını artırıyor bunun yanında bizler de duyarlı davranmayarak bizler de zorluklar katıyoruz. Onlar spor, kültürel faaliyetler, sosyal katılımlar vs her alanda başarılar elde ediyorlar, onlar hayatın üzerlerine koydukları bütün sorumlulukları yerine getirerek biz duyarlı davranmayarak aslında biz onları engelliyoruz. Haya onların yaşamaların engel değil bizler onlar engel oluyoruz. Aslında kafamızda kalbimizde olan bir engeldir, önyargı bir engeldir. Biler önce bu engelleri aşmakla başlamalıyız.” Dedi.

ÖĞRENCİLERİM PROFESÖR, REKTÖ YARDIMCIS OLDU AMA BEN GERİZEKALI OLDUĞUM İÇİN PROFESÖR OLAMADIM

Dolunay Derneği Üyesi Bahattin Şeker katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasına; öğrencilerinin bir çok önemli görev ve makamlara geldiğini ancak kendisinin geri zekalı olduğunu söyledi.

Engellilerle hayatı paylaşma bilinci ile onlar için mücadele etmenin toplumda geri zekalılık olarak karşılık bulduğundan yakınan Şeker bu karşılığa gönderme yaparak “ geri zekalı olmaya devam edeceğim “ dedi.

Şeker yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Okuttuğum öğrenciler şu anda profesör, bir tanesi de büyük bir üniversitede rektör yardımcısı, ama ben geri zekalı oluğum için profesör olamadım. Bu toplumda engellileri anlamak, onları düşünmek, onlara duyarlı davranıp destek olmak onlarla dost olup onlarla hayatı paylaşıp mücadele etmek bu toplumda geri zekalılık olarak görülüyor.”

Yapılan konuşmaların ardından engelli empati parkuruna geçilerek katılımcılardan Belediye Başka Yardımcısı Şevin Alaca gözlerini bağlatarak parkuru geçmeye çalıştı. Görme engellilerin yaşadıkları zorluğun empatisini kurmak için gerçekleştirilen bu empati parkurunda katılımcılar da gözlerini bağlayıp yürümeye çalıştılar.

kars-kent-konseyi-empati-parkuru-kurdu-(3)-001.jpgkars-kent-konseyi-empati-parkuru-kurdu-(2)-001.jpgkars-kent-konseyi-empati-parkuru-kurdu-(1)-001.jpgkars-kent-konseyi-empati-parkuru-kurdu-(5)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.