1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Kalesindeki döküntüler onarıldı
Kars Kalesindeki döküntüler onarıldı

Kars Kalesindeki döküntüler onarıldı

Kars Kalesinde meydana gelen bazı döküntüler, Kars Belediyesi ekipleri tarafından onarıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Önceki gün gazetemizde dile getirdiğimiz kale içerinde bulunan merdivenler ve tarihi topun kaidesi onarılarak eski haline getirildi.

Kars’ın göz bebeği sayısız tarihi kalıntıyı çevresinde barındıran 867 yıllık Kars Kalesi, Korona virüs salgınına rağmen her gün sayısız yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.

MS. 1153 yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzedin’in emri ile veziri Firuz Akay tarafından yaptırılan Kars Kalesi’nin içersindeki bazı kısımlar zamana yenik düşmenin izlerini taşıyor.

Kars Valiliği tarafından kentin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerine değer katacak olan, aynı zamanda turizm potansiyelini artırmak amacıyla hummalı bir şekilde devam eden Kars Vadisi Projesinin gölgesinde kalan Kars Kalesinin içi de dışı gibi ilgi bekliyor.

Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda Kars Valisi Türker Öksüz’ün çabalarıyla Kars Kalesinin ışıklandırılması tüm Kars halkını memnun ererken, Kars Çayı Çevre Düzenleme, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projeleriyle birlikte Kars Çayı ıslah çalışmaları hayranlık uyandırıyor. Kars’ın kaderini değiştirecek olan çalışmalara Kars Kalesinin söz konusu sorunlarının da bir an önce projeye dahil edilmesi önem arz ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.