1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DSP Kars İl Başkanı ve yönetimi CHP’ye geçti
DSP Kars İl Başkanı ve yönetimi CHP’ye geçti

DSP Kars İl Başkanı ve yönetimi CHP’ye geçti

DSP Kars İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, yönetimi ve yaklaşık 200 kişilik DSP’liler ile birlikte CHP’ye geçti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen törende pandemi nedeniyle temsili rozet takma töreni gerçekleştirildi.

200 kişilik DSP’lilerin CHP’ye geçmesinden dolayı DSP Kars İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu’na ve yönetimine CHP yönetimi ve Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur rozet taktı.

Düzenlenen rozet takma töreni İzmir’de yaşanan depremde hayatını kaybedenler ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “Partimizin amacı; insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne; Laik, çağdaş katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan hakça bir düzen oluşturmak. Ülkemizin bütünlüğünü ulusal birliği, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı, yurtta ve dünyada barışı koruyup güçlendirmek. Bireylerin kültürel farklılıklarının zenginlik olduğunu göz önünde tutarak ve koruyarak bir arada yaşayabilecekleri ortam ve koşulu sağlamak. Yoksulluk ve açlıkla hak temelinde mücadele etmek tam istihdam hedefine ulaşmak. Halkın mutluluğunu gönencini ve yönetime katılım olanağını artırmak. Sürdürülebilir ve dengeli kalkınmayı, insanca ve hakça bölüşmeyi ve toplumsal dayanışmayı sağlamak. Haklardan ve özgürlükten eşit olarak yararlanılması, cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak, kadına karşı her türlü şiddeti önlemek. Gençlere, bilime, teknolojiye, gelişmeye, yeniliğe ve değişmeye açık özgür ve eleştirel düşünceye sahip demokrasi ve insan haklarına sevgili bir toplumun bireyleri olmalarını sağlamak . Tüm emekçilerin örgütlenme, toplu sözleşme grev haklarının tanınmasını sağlamak, insanca yaşama kurallarını güvence altına almalı, bilimin, sanatın, kültürün gelişmesini sağlayacak özgür ortam yaratmalı, Doğayı çevreyi ve hayvan haklarını korumak Emperyalizmin, sömürünün ve sömürgeciliğe yönelik her türlü uygulamanın önlenmesi için mücadele etmek ve tüm insanlığın esenliğine ve özgürlüğüne katkıda bulunmaktadır.” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri için siyasal yaşamda görev almak, onurlu bir toplum hizmetidir. Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmalı, her türlü zorluğa baskıya kişisel çıkar ve menfaate karşı partinin ilkelerini savunmak Cumhuriyet Halk partili olmanın ön koşuludur.”  diyen Toraman, “Siyasal yaşamda; erdemliliğe, üretkenliğe, yeteneğe ve emeğe uygun yükselmek esastır. Partililer bu ilkelere uymakla, parti yöneticileri de bu ilkeleri uygulamakla yükümlü ve sorumludurlar. Ağır ve önemli bir süreçten geçiyoruz. Geçtiğimiz milletvekili ve Belediye Başkanlıkları seçimlerinde ilimizde ve ülkemizin bir çok yerinde az oylarla seçimler kaybettik. Bu sürecin asıl sıkıntısı ayrı ayrı yerlerde sosyal demokratların olmasının sorumluluğu vardır. Artık bu süreç bunu daha da önemli hale getirdiği gibi ayrışmaya değil birlikte bir arada omuz omuza mücadele etmeyi önemli kılmaktadır. Önümüzdeki yapılacak bir erken veya normal genel seçimlerde özgürlükçü, katılımcı, demokratik bir anayasa ile kuvvetler ayrılığının olduğu güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme geçiş, hepinizin ve millet ittifakı bileşenlerinin temel talebidir. Bu bağlamda bugüne kadar ilimizde DSP’de uzun yıllardan beri il başkanı olarak görev yapan, yol arkadaşımız Sayın Hasan Ahmetoğlu, Merkez İlçe Başkanı Sayın Nurettin Özen ve diğer yöneticileriyle yaptığımız istişareler sonucunda birlikte harek etmenin önemini ve CHP’nin çatısı altında iktidara yürümenin heyecanını ortaklaştırdık.” şeklinde konuştu.

Toraman, geleceği güzel bir Türkiye’yi kurmanın zor olmadığını ifade ederek, “Genel Başkanım ve örgütümüz adına katılımlarından onur duyduk. Güçlerimizi birleştirdiğimizde ilimizde ve ülkemize katılmalarla iktidar güneşinin doğduğunu, üreten bir Türkiye’yi eşit yurttaşlık temelinde adaletle, ortak yönetmeyi, geleceği güzel bir Türkiye’yi kurmak zor değil. Arkadaşlarımızın partimize katılımından tekrar onur duydum, hoş sefa geldiler. Genel Merkezimin ve örgütümün bana verdiği yetkiyle arkadaşlarıma rozetlerini takıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Sayın Hasan Ahmetoğlu kardeşimize de ayrıca grup toplantımızda Sayın Genel Başkanımız rozet takacaktır. Memleketimiz için hayırlı olsun.” diye konuştu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerden sonra arkadaşlarla yaptığı toplantıda artık solda birliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan DSP Kars İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, “Sol, Demokratik Sol, Sosyal Demokratların iktidar olması ihtiyacı doğduğunu gördük. Bizler de bu anlamda kendi aramızda yaptığımız toplantılar sonucu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkeziyle görüşmeler başlattık. Görüşmelerimiz olumlu geçti ancak pandemiden dolayı bu süreç bugüne kadar uzadı.” dedi.

Ahmetoğlu bütün solculara, sosyal demokratlara, demokratik solculara çağrıda bulunarak, “Buyurun hep beraber birlik olalım, bir olalım, güçlü olalım, iktidar olalım. Bölünmüşlüğün, parçalanmışlığın acılarını yaşadık, artık bu acıları tekrar tekrar yaşamayalım.” ifadesini kullandı.

Bugün 20 yıllık il başkanlığı koltuğunu bırakarak Cumhuriyet Halk Partisinde bir nefer olarak, partinin iktidar olması mücadelesine katıldığını kaydeden Ahmetoğlu, eski Başbakan ve DSP eski Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit’in “Demokratik Sol Parti benim çocuğum, Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağımdır” sözünü anımsatarak, “Biz, bugün baba ocağına geldik, baba ocağında olmaktan onur duymaktayız.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.