1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars İyi Parti Kadın Kollar Başkanlığından kınama!
Kars İyi Parti Kadın Kollar Başkanlığından kınama!

Kars İyi Parti Kadın Kollar Başkanlığından kınama!

Türkiye’de her geçen gün tırmanan ve Emine Bulut vahşetiyle toplumu derinden sarsan kadın cinayetleriyle ilgili İYİ Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Ayten Gölgeleyen bir basın açıklaması ile olayı kınadı.

A+A-

Gölgeleyen, “Son yıllarda kadına karşı şiddet ve cinayetlerde büyük bir artış vardır. Bu durum sosyal bünyemizi sarstığı gibi, ülkemizin dünyadaki imajını da olumsuz etkilemektedir.” dedi.

“Şiddet gören, katledilen kadınlara ilaveten, intihar edenlerin sayısıda artmaktadır. Gerçekte bu intiharların da erkek baskısı nedeniyle yaşanan cinayetler olduğu bilinmektedir.” İfadesini kullanan Gölgeleyen, “Son yıllarda kadınlarımız Cumhuriyet döneminde elde ettikleri haklarını, statülerini ve saygınlıklarını kaybetmeye başladılar. Yaşanan bu bunalım, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınını toplumda hak ettiği saygın konuma ulaştırma hedefinin sekteye uğratılmasının sonucudur.” diye konuştu.

Gölgeyen, Emine Bulut vahşetinin ilk olmadığı gibi, son olmayacağının da kesin olduğunu söyleyerek,  Yaşanan onca cinayete rağmen, toplumda bu konuda yeterli duyarlılığın oluşmadığını üzüntüyle izlemekteyiz. Kınamalar, öfkelenmeler ve eleştirmelerle sorunun çözülemeyeceği artık anlaşılmaldır. Bir kadın genel başkan tarafından yönetilen İYİ Parti ,kadın hakları konusunda elinden gelen gayreti göstermekte, fakat iktidar partisi bu yaşananları görmezden gelmeye devam etmektedir. Vakit geçirmeden bütün partiler bir araya gelerek Kadına karşı şiddet ve cinayetler konusunda etkin yaptırımlar gerektiren kararlar almalı, kadının onurunu koruyacak tedbirler geliştirmelidirler. Emine Bulut vahşetini yapan caniyi bir kez daha lanetliyor, hak ettiği cezanın toplum vicdanını teselli edecek şekilde verilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.