1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars "harap" görünüyor
Kars harap görünüyor

Kars "harap" görünüyor

Kars merkezde boyasız bırakılan binalar, kent görünümünü olumsuz yönde etkiliyor.

A+A-

Doğunun uygar kenti olarak adlandırılan ve ülke genelinde büyük ilgi gören Kars, görüntü kirliliğiyle adeta karşı karşıya bırakılıyor.

 

Şehir merkezine dikkatli bakıldığında neredeyse ilçeyi andıran kentin, göze çarpmayan eksikliklerinden biriside, bakımsız bırakılan binalar...

 

Turizm açısından büyük ilgi gören Kars’ta, bakımsızlığın neredeyse kurbanı olan boyasız binalar adeta kenti ilçe görünümüne bürüyor.

 

Turizmin gelecekte parlayan yıldızı olama yolunda emin adımlarla yürüyen ve Anı Antik Kentiyle her daim adından söz ettiren Kars’ta, boyasız bırakılan binalar adeta görüntü kirliliğine neden oldu.

 

Kent dışından gezi amaçlı kente gelen yerli turistler ise Kars’ın çok güzel bir tarihi dokusu olduğunu belirterek, kentin bakımsız bırakıldığından yakındılar.

 

ORDU VALİLİĞİNDEN ÖRNEK KAMPANYA

 

Öte yandan Ordu Valiliği tarafından,"Sıvasız ve Boyasız Bina Kalmasın" Kampanyası başlatarak, kentte görünümünü olumsuz yönde etkileyen boyasız binaların önüne geçmek için harekete geçti.

 

Böyle bir kaymada Kars’ta başlatılmış olsa, tarihi bir öneme sahip olan Kars, bu çirkin görüntülerden böylelikle kurtulmuş olur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.