1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars-Gümrü Ortak Proje
Kars-Gümrü Ortak Proje

Kars-Gümrü Ortak Proje

Kars Belediyesi, Açık Toplum Enstitüsü, Avrupa Kültür Vakfı ve Avrupa Gençlik Vakfı ile işbirliği yaparak, Kars Gümrü hattında “Filmlerle Diyalog” başlatıyor.

A+A-

2-13 Ağustos tarihleri arasında yurt dışı ve yurt içinden gençlerin katılımıyla ortaklaşa gerçekleştirilecek olan Filmlerle Diyalog: ber_A_ber (Dialogue in Motion: ber_A_ber) projesinin ilk ayağı Kars’ta Namık Kemal Toplum Merkezi’nde yapılacak.

 

2-9 Ağustos’ta şehrin farklı yerlerinde, filmler yapmak için bir araya gelecek olan sanatçılar ve gençler, 9 Ağustos’ta, Gümrü’ye gidecekler. Projeye İsviçre’den Mandgraf Film Yapım Şirketi eşlik edecek. Proje sürecini belgeleyecek olan film şirketi ekibi, aynı zamanda projenin destekçisi.

 

ber_A_ber çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, bağımsız araştırma gruplarının ve kolektiflerin desteğiyle yapılıyor. Şehir Araştırmaları Merkezi ve KozaVisual tarafından 2 yıl önce başlatılan projeyi Avrupa Kültür Vakfı, Açık Toplum Enstitüsü, Kars Belediyesi ve Avrupa Gençlik Vakfı destekliyor.

 

Uzmanlar tarafından film teknikleri, kamera ve ışık kullanımı, senaryo çalışması atölyelerinin düzenleneceği proje kapsamında fotoğraf, belgesel ve kısa film üstüne söyleşiler ve gösterimler düzenlenecek. Ayrıca mini konserler ve müzikal performanslar yapılacak. Katılımcılar 10 gün boyunca iki şehirde çekimler yapacaklar. Ortaya çıkan filmler bir DVD’de toplanacak ve çeşitli etkinliklerde, ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterilecek.

 

ber_A_ber devam edeceğiz… Projenin ikinci ayağı uluslararası katılımla yine Kars ve Gümrü’de yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.