1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars dünya gündemine taşınacak
Kars dünya gündemine taşınacak

Kars dünya gündemine taşınacak

Kafkas Üniversitesi’nin ev sahipliği ile, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği öncülüğünde bir araya gelecek olan siyaset, bürokrat ve bilim adamları 29-30 Ekim’de Kars’ın tarihi, turistik mekanları ve güzelliklerini masaya yatıracak.

A+A-

Kafkas Üniversitesi’nin ev sahipliği ile, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği öncülüğünde bir araya gelecek olan siyaset, bürokrat ve bilim adamları 29-30 Ekim’de Kars’ın tarihi, turistik mekanları ve güzelliklerini masaya yatıracak.

Toplantının ilk ön görüşmesi bugün KAÜ konukevi’nde saat 15.00’de yapılacak.

Konuyla ilgili Kafkas Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 100’ün üzerinde bilim adamının katılacağı toplantının Kars için çok önemli olduğunu ve Kars’ın Türkiye ve Dünya gündemine taşınmasının hedeflendiğini söyledi.

Kars’ın güzelliklerinin ön plana çıkarılacağı toplantı öncesinde bugün KAÜ’de bir toplantı düzenleneceğini belirten Kılıç, burada 29-30 Ekim’in hazırlıklarının konuşulacağını ve nelerin ön plana çıkarılması gerektiğinin belirleneceğini ifade etti.

Kılıç, “Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olan bu önemli toplantıda Kars’ın güzelliklerini ve tarihi dokusunu Türkiye ve Dünya gündemine taşımayı hedefliyoruz. Bu tarihi dokunun ve medeniyetin geleceğe taşınması için yapılması gerekenleri konuşacağız. Türkiye’nin önemli bürokrat siyaset adamları da bu toplantıya katılacak. Bu anlamda Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

2 gün sürecek olan toplantının ardından Ani harabeleri, Kars Kalesi, Ebu-l Hasan Harakani Sarıkamış Şehitliği ve daha bir çok bölgeye gezi düzenleneceğini de kaydeden Kılıç, “100’ün bilim adamı katılacak. Bu bölge hakkında bilimsel çalışmalar yapılacak. 20-30 civarında Türkiye’nin önde gelen Sivil toplum kuruluşları da destek verecek. 26 ülkeden bilim adamı ve siyaset adamı katılacak. Kars, Ardahan, Iğdır, Artvin bölge milletvekilleri, valileri, rektörleri, STK’larıyla birlikte de Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı da davet edeceğiz.” diye konuştu.  

Kılıç ayrıca, Kars’ın önemli ihtiyaçları konusunda yatırımcı bakanlıkları da davet ederek bu kadar tarihi dokusu olan şehri dikkatlere sunmayı arzuladıklarını, medeniyet kokan şehirdeki eksikliklerin de gözler önüne serilerek bu havanın teneffüs edilmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Katılımcılara rehberliğin de üst düzey tarafından yapılacağı 2 günlük toplantının sponsorluğunu da TRT üstlendi. TRT Avaz Televizyonu toplantıyı 2 gün boyunca canlı yayınlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.