1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bugün Gaziler Günü
Bugün Gaziler Günü

Bugün Gaziler Günü

Kars Şehit ve Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Ağçay : “Gazilerimiz Başımızın Tacıdır”

A+A-

Kars Şehit ve Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Ağçay, 19 Eylül Gaziler Günü’nün bugün ilimizde en güzel şekilde kutlanacağını ifade ederek, "Gazilerimiz ülkemiz için apayrı bir önem taşıyor. Gazilerimiz Türkiye var olduğu sürece hak ettiği değeri alacaklardır" dedi.

BaşkanAğçay, “Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, bizlere şehit ve gazilerimizin gösterdiği kahramanlıklar ile miras kalmıştır. Şehit ve gazilerimiz eşsiz zaferlerin, sessiz kahramanlarıdır. Bizler de bunun bilincinde olarak Kars’taki şehit  yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak, onları yalnız bırakmamak için biz buradayız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. Gaziler Gününüz kutlu olsun" diye konuştu.

Şehit ve Gaziler Haftası

Bütün günlerin paylaşılıp tapulandığı Türkiye'de ve dünyamızda, çok geç kalınmakla birlikte, T.B.M.M. "Şehit ve Gaziler Haftası" adı altında bir gün veya haftayı vatan müdâfilerine, millî kahramanlarımıza ayırıp, kutlanmasına karar verdi. "Millî Savunma"nın tartışılır hâle geldiği şu günlerde bile, bu karar sanki bir teselli mahiyetindedir.

Evet, "19 EYLÜL, ŞEHİT VE GAZİLER GÜNÜ"nün, bağrından çıkardığı evlâtlarını hatırlayan aziz milletimizin huzur ve saadetine, devletimizin ebed müddet payidar kalmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ve temenni ederiz.

Vatan çocukları, "barış" af yonu ile uyutularak, Türk topraklarında hür ve müstakil olarak yaşamaları için atalarının kendileri uğruna döktükleri kan unutturulmak istenmektedir. Milletimizin istikbali olan çocuklarımız, üniversite öğrencileri dahil olmak üzere, "ŞEHİT" ve "GAZİ"liğin ne olduğunu yeterince bilmi yorlar! Bu acı hakikate ermek isteyenler, yakın çevrelerinden sormaya başlayabilirler.

"GAZİ": aziz vatan toprağını işgal ederek, kendisini ve aziz milletini esir edip, sürü hâlinde mankafa, köle yapmak isteyen Türk milletinin düşmanlarına karşı muharebe meydanlarında savaşan, savaşırken de geride bıraktığı yâri ve yâranını; vatan toprağı haricinde mal ve mülkünü düşünmeyen; düşman karşısında savaşırken "VATAN", "MİLLET", "DEVLET" ve "DİN" uğruna vuruşan kahraman askerdir. Bu "Kahraman Gazi", muharebe meydanında yaralanan göğsünü kabarta kabarta, başı dik, alnı açık, vatanı ve milleti uğruna karşılıksız hizmet edebilmenin gurur ve şuuruyla, hürriyet ve istiklâlini sağladığı vatanın caddelerinde gönül huzuruyla gezen bir "tarih âbidesi"dir.

"GAZİ": muharebe meydanlarından dönüp, şerefli hizmetini tamamladıktan sonra, gözlerini vatanın ufkuna dikip, tepelediği mütecaviz düşmanların ekonomik, kültürel, siyasî ve askerî bir taarruzuna karşı tetikte duran; kulağı komutanlarının, "silâh başına!" emrinde bekleyen, çelik irâdeli "millî kahraman" dır.

"GAZİ": kalan ömrünü, evlâtlarını vatan ve millet sevgisiyle, millî değerlerin savunucusu olarak yetiştiren; kimseye muhtaç olmayacak şekilde çalışıp okuyarak; ibadet ederek, ibadetinin arkasından ailesine, Türk milletine ve devletine, insanlık âlemine dua ederek geçiren "ALPEREN" dir.

"GAZİ": kendisine vatanda huzur içinde yaşamayı sağlayan millet fertleri tarafından hürmet gösterilen, gazinin de hürmet gördüğü kardeşine karşı "meğer sen daha ne çok şeylere lâyıkmışsın" deyip de, daha fazla hizmet edebilmenin aşkıyla yanan "DERVİŞ" karakterli, tevazu sahibi "YİĞİT" tir.

"GAZİ" : milletinin mukaddes değerleri uğruna, harp meydanında "şehitler kervanı"na katılmak pahasına, bir daha dönmemek için düşmana saldıran, bayrağın kendisinden kan beklediği "BOZKURT" tur.

Gazi ve şehit, millî inancımıza göre yüce Tanrı'nın huzurunda şerefli yer ve mekânları olan çok makbul kullar zümresidir. "O'nlar Rabb'leri katında diri" olanlardır. O'nlar, Allah'ın huzurunda şefâatlerine muhtaç olduğumuz "ELÇİLER" dir.

"GAZİ" ve "ŞEHİT"lerimiz, gölgesinde huzur bulduğumuz Türk bayrağındaki "YILDIZ" dır! "HİLÂL" dir! "BAYRAĞIMIZDAKİMUKADDES KAN!"dır. KUR'AN-I KERİM'DEKİ ÂYET'tir!.. TÜRK MİLLETİ'dir!...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.