1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Çayı’nda boğa kurtarma
Kars Çayı’nda boğa kurtarma

Kars Çayı’nda boğa kurtarma

Kars Çayı’na düşen yarım ton ağırlığındaki boğa Kars Belediyesi İtfaiyesi’nin operasyonuyla zarar verilmeden kurtarıldı.

A+A-

Kars Çayı kenarındaki parkta otlayan iki boğanın dövüşmesi ve ardından yaşananlar boğa sahiplerini telaşa düşürdü. Bülent Çakaz’a ait boğalar yeşillik alanda otlarken bir anda dövüşmeye başladı. Bu sırada dengesi sarsılan yarım ton ağırlığındaki boğan Kars Çayı’nın azgın sularına düştü. Bir süre suda çırpının boğa yüzerek çay kenarındaki ağaçlık dar bir alana sığındı. Boğan sahipleri ve çevredeki vatandaşlar kendi yöntemleriyle boğayı çıkarmaya çalıştılar. 2 metrelik yükseklikten çıkarılamayan boğa için Kars Belediyesi’nden yardım istendi. Belediye ekipleri olay yerine gelerek incelemesini tamamladı ve ardından da iki adet kepçe getirildi.

İtfaiye Müdürü Cemil Acay koordinasyonuyla yapılan çalışmalarda boğanın vücuduna önce singer ardından da battaniye sarıldı. Boğanın zarar görmemesi için ağaç dalları testere ile kesildi, daha sonra da urgan iplerle bağlanan boğa kepçenin titiz çalışması sonucu zarar verilmeden kurtarıldı.

Kurtarıldıktan sonra sağa-sola saldıran boğa güçlükle durdurulurken, boğa sahibi Bülent Çakaz ve ailesi ise sevince boğuldu. İtfaiye ekiplerine teşekkür eden Bülent Çakaz, yaklaşık değeri 4 bin TL olan boğasının zarar verilmeden kurtarılmasına sevindiğini dile getirdi.

(KHA) – ÖZEL HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.