1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Belediyesi'nden olumsuz parklara bariyerli önlem
Kars Belediyesi'nden olumsuz parklara bariyerli önlem

Kars Belediyesi'nden olumsuz parklara bariyerli önlem

Kars’ta trafik keşmekeşi bir türlü son bulmuyor. Araç sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte son rakamlara göre il genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısının 46 bine yaklaştığı Kars’ta park sorunu bitmek bilmiyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Şehir merkezinde yıllardan beridir en önemli trafik keşmekeşinin başında park sorunu geliyor. Araç sahipleri şehrin birçok cadde ve sokağında park yasaklarına riayet etmeyerek sağlı sollu park yapıyor. Bu nedenle Kars Belediyesi de şehrin en işlek ve merkezi Karadağ Caddesinde park sorununun önüne geçmek için bariyerli önlem aldı. Kars Belediyesi, tek yön olan caddeye çift taraflı olarak araçlar park edilmesin diye park yasağı olan tarafa bariyerler dikti. Bundan böyle Kars Belediyesinin de üzerinde olduğu Karadağ Caddesinde trafik akışı olması gerektiği gibi seyredecek.

Öte yandan sadece polisiye tedbirlerle bir türlü ortadan kalkmayan yasak park sorununa, belediyenin de el atması halk arasında memnuniyet uyandırırken, şehrin eski garajlar, hapan bölgesi, işhanları önü, fayton pazarı ve daha da önemlisi köy minibüslerinin park ettiği mevkilerde de aynı uygulamayı veya başka çözüm odaklı uygulamaları hayata geçirilmesi bekleniyor. Vatandaşlar yıllarca gazeteciler aracılığıyla şikâyetlerini dile getirerek, park sorunun çözülmesini ve özellikle bazı esnafların işyerlerinin önüne başka araçların park etmesine yasak getirmesinin engellenmesine ve ilgili kurumların ve tüm vatandaşların trafik kurallarına tam anlamıyla uymasını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.