1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım : Kars Sahipsiz Değildir
Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım : Kars Sahipsiz Değildir

Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım : Kars Sahipsiz Değildir

Kars, Ardahan ve Iğdır illeri Federasyon Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, bölgedeki kültürel mirasın korunması ve yönetilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

A+A-

Yıldırım, Kars Kültür Vakıflar Kurulu'nun faaliyetlerine ve bölgedeki tarihi yapıların durumuna dikkat çekerek, özellikle Kars  Ardahan Iğdır illerinde bulunan tescilli yapıların yeterince önemsenmediğini belirtti. Kültürel zenginliklerin korunması için valilerimizin siyasilerimizin konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunmalarını rica ediyoruz.

Bununla birlikte, bölge müdürlüğünün Kars'tan alınıp Erzurum'a bağlanmasının şehirlerimiz için büyük bir kayıp olduğunu vurguladı. Tarihi ve kültürel yapıların da Erzurum'a yönlendirilmesinin, Kars, Ardahan ve Iğdır için olumsuz sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Kararın bir an önce gözden geçirilerek şehirlerin tepkisinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Yıldırım, bu yanlış kararın şehirlere ciddi zararlar vereceğini ve bu nedenle valiliklerimizin ve siyasilerimizin konuya müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Kars, Ardahan ve Iğdır'ın tarihi ve kültürel mirasının korunması için harekete geçilmesi ve Kars Ardahan Iğdır İllerimiz sahipsiz değildir diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Genel başkan Dr. Erdoğan Yıldırım, Ayrıca kültür ve turizm  bakanı Mehmet Nuri Ersoya seslenerek, Sayın Bakanımız Serhat şehirlerimize hizmet eden Bölge müdürlüğünün Kars'ta kalmasını istiyoruz diyerek talebini iletti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.