1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars AK Parti’den geleneksel bayramlaşma töreni
Kars AK Parti’den geleneksel bayramlaşma töreni

Kars AK Parti’den geleneksel bayramlaşma töreni

AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel bayramlaşma töreni düzenlendi.

A+A-

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen geleneksel bayramlaşma törenine 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Arslanoğlu, Gençlik Kolları İl Başkanı Fatih Bayrambey, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partililer katıldı.

Bayramlaşma öncesi bir konuşma yapan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın: “Yatırımların durduğu, yatırımların yapılmadığı gibi şeyler çıkartılıyor. Yok öyle bir şey. Bütün yatırımlarımız Allah’ın izniyle bu güçlü milletvekillerimizin ve Cumhurbaşkanımızın sayesinde devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak da yatırımlarımızı dün Sarıkamış’ta Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanımızı ve Milletvekilimiz Prof. Dr. Yunus Kılıç yerinde inceledi. Nasip olursa biz de önümüzdeki haftalarda değerli Bakanımız ve Komisyon Başkanımızla Kars’ta projesi devam eden bütün yatırımları tek tek inceleyecek ve inşallah kamuoyunu bilgilendireceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm Kars halkının  ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum.” dedi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, “Şükür ülkemizi büyük bir deprem felaketi yaşamadı, bu ülkede savaş olmadı, bu ülkede çok ağır altından kalkamayacağımız kuraklıklar olmadı. Bu ülkede sadece birileri tarafından ülkenin geçici bir psikolojisi bozulmaya çalışıldı. Bu tabi biraz ekonomimize yansıdı, insanlar geleceğe dönük yatırımlarını ertelemek ihtiyacı hissettiler. Faizlerin yükselmesiyle insanlar biraz daha Türk Lirası mevduatına bankalara paralarını yatırdı, yatırımlarını kıstı, bazı böyle esnaflık ahlakı zayıf olanlar başkalarının tabiri caizse borçlarını geciktirdiler, üç kuruş faiz alayım diye bankalara paralarını yatırdılar, taahhütlerini yerine getirmediler, borçlarını ödemediler ve piyasada suni ve psikolojik bir ekonomik sıkıntı ortaya çıktı. Para bir yere gitmedi, kaybolmadı, ülkemizin serveti batmadı. Ama insanların tavır ve davranışlarından kaynaklanan bir ekonomik durgunluk yaşandı, bunu en iyi esnaflar biliyor, ticaretle uğraşanlar biliyor. Bakın bu psikoloji dağılmaya başladı ve yavaş yavaş ekonomi rayına girmeye başladı. Paralar çıkacak, yatırıma tekrar dönüşecek, ihtiyaçlarımızı karşılayacağız, alacağız ve ticaretimiz yeniden düzelecek. Bu ülkemizde olumlu bir gelişme. Türkiye tabiri caizse 8 ay, 9 ay önceki olumlu, ılımlı günlerine inşallah özellikle bu bayramdan sonraki süreçte tekrar oturacak. Ülkede ekonomik bir sıkıntı yok. Tamamen psikolojik bir sıkıntı vardı, şükürler olsun o da dağıldı. Bu bayramın ailenizle ve dostlarınızla huzur içerisinde geçmesini temenni ediyor, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle temenni ediyorum.” diye konuştu.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise “Biz güçlü ve dik duruşumuzu sürdürdüğümüz sürece Allah’ın izniyle hem ülkemiz güçleniyor hem kurgulanmak istenen bütün oyunlar tek tek bozuluyor. Birçok oyun oynandı, son bir yıldır da ekonomik bir oyun oynanıyor. Allah’ın izniyle bu ekonomik oyunları bozuldu, bozulmaya devam edecek. Hepimiz buna şahidiz. ‘Dolar 10 lira olacak, Euro 10 lira olacak, faizler yüzde 50’ye çıkacak’ diyenlere inat Dolar da düşüyor, Euro da düşüyor, faizler de düşüyor. Düşmeye de devam edecek inşallah. Bu emin olun ki birliğimizin, beraberliğimizin sonucudur. Ülkemizin güneyinde terör koridoru oluşturmak isteyenler o terör koridorunu denizlerle dolayısıyla deniz aşırı ülkelerle birleştirmek isteyenlere inat da bu birliğimiz bu beraberliğimiz devam ettiği için, sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde dik duruşumuz devam ettiği için birileri elbette ki Türkiye’nin tezleri için “haklıdır” deyip geri Türkiye ile birlikte hareket ediyorlar, hareket edecekler başka çaresi yok. Çünkü bizim niyetimiz hayır. Bizim niyetimiz; mazluma, mağdura sahip çıkmak, ülkemiz ve ülkemiz insanının menfaatini korumak. Bütün bunların olmazsa olmazı birliğimiz ve beraberliğimizdir. Dolayısıyla rabbim inşallah bu bayramı birliğimizin, beraberliğimizin vesile olması anlamında hayırlara vesile kılsın, rabbim kestiğimiz, keseceğimiz, vekalet verdiğimiz kurbanları da inşallah kabul eylesin.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın partililerle bayramlaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.