1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardeşlik Kazanıyor
Kardeşlik Kazanıyor

Kardeşlik Kazanıyor

Türkiye Masa Tenisi Şampiyonasında Karşılaşmaları Kardeşlik Kazanıyor...

A+A-

Kars'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce, dördüncüsü düzenlenen Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda Yetiştirme Yurdu öğrencileri arasında geçen çekişmeli karşılaşmalarda kazanan taraf kardeşlik oluyor.

16 ilden 16 takım ve 64 öğrencinin katıldığı şampiyonanın bugün ki programında ilk olarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kars Valiliği önünde başlayan kortej yürüyüşü Kars İmam Hatip Lisesi Mehteran takımı eşliğinde şehir turu atılarak Vali Ahmet Kara'nın makamında ziyaret edilmesi ile sonlandı. Burada Kars Valisi Kara, öğrencilerle birebir ilgilenirken müsabakalarda ise öğrencilere başarılar diledi.

Ardından Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret eden grup temsilcileri daha sonra müsabakalar için Kafkas Üniversitesi (KAÜ) spor salonuna geçtiler. Burada Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Davut İmamoğlu ile birlikte Çocukların Hayata Hazırlanması ve Eğitim Birimi Müdürü Ergin Balcı çekişmeli geçen müsabakaları seyrettiler.

Burada bir konuşma yapan Daire Başkanı Davut İmamoğlu, yetiştirme yurtlarındaki öğrencilerin sosyalleşmesi, kültürel anlamda Türkiye'nin çeşitli yerlerini tanımaları ve bu konuda bilgi sahibi olmalarının yanı sıra kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak için bu tür organizasyonlar yaptıklarını vurgulayarak, "Bu çerçevede 4. Masa Tenisi Şampiyonası Kars'ta düzenleniyor. Çocuklarımız Kars'ı gezdiler, tanıdılar ve iyi izlenimler edindiler." dedi.

Çocukların hayata hazırlanması ve Eğitim Birimi Müdürü Ergin Balcı ise, masa tenisinin yanı sıra satrançtan güreşe ve halk oyunlarına kadar birçok etkinlikle çocukların gelişimine katkı sunduklarını belirterek, "Bizlerde bu amacımıza ulaştığımız ve sonuçlarını gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz." dedi. ü

Kars Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Akın Oktay'da 5 Haziran'da başlayan karşılaşmaların erkeklerde, Kars Halime Arslan Yıldız, İstanbul Halkalı, Kütahya, Afyonkarahisar, Ordu, Adıyaman, Amasya ve Bingöl Yetiştirme Yurdu öğrencilerinden oluşan 8 takım ve kızlardan ise, Balıkesir, Afyonkarahisar, İstanbul Bahçelievler Atatürk, Kocaeli, Hatay, Malatya, Tokat Turhal ve Yozgat Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri arasında başladığını söyledi. Oktay, şampiyonanın, 6 Haziran'da yarı final ve final müsabakaları ve ödül töreniyle sona ereceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.