1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kapak kampanyası devam edecek
Kapak kampanyası devam edecek

Kapak kampanyası devam edecek

Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, geri dönüşümlü olmak üzere plastikten oluşan bütün kapakları toplama kampanyasının 21 Aralık 2010 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

A+A-

Ocak, “Kars Dolunay Derneği, Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği olarak ilk kez İstanbul Ataşehir Belediyesi ile işbirliği yapılarak, Kars’ta bütün duyarlı insanlarımıza duyurmak amacıyla tane tane kapak toplamaya başladık. Geri dönüşümlü olmak üzere plastikten oluşan bütün kapakları toplamaya çalıştık. Bu doğrultuda toplanan kapaklar engellilere tekerlekli sandalye ve ihtiyaçları olan malzemeler olarak geri dönecektir. Buradan Kars Valimize, Kaymakamlarımıza, İl ve ilçe belediye başkanlarına ve bütün kamu kurumları, misafirhaneler, lokanta, pastane ve öğrenci yurtlarına seslenerek kapak toplama kampanyasında engellilere yardımcı olmalarını rica ediyoruz.” dedi.

 

Ocak şöyle konuştu:

 

“Şimdi Yolda yürüyorsunuz bir pet şişe gördünüz (markası kesinlikle önemli değil herhangi bir marka olabilir) eğilin ve kapağını alın. Evinizde bir torbaya doldurun.100 tane, 50 tane, 500 tane ne kadar olursa bir engelliyi mutlu etmiş olacaksınız. Çorbada sizinde tuzunuz olacak. Unutmayın her 250 kilogram kapağa 1 tekerlekli sandalye verilecek. Ve şunu da unutmayın: Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.”

 

Ocak daha sonra şunları söyledi:

 

“Bir çok engelli kardeşimiz parasızlıktan ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alamıyor, dışarı çıkamıyor, bir parkta oturup arkadaşlarıyla sohbet edemiyor. Bütün gün evde kalıyor. Ben bunu bizzat kendimde yaşadım. Arkadaşların durumu daha zor. Bakın evden çıkamıyorlar, çıkartılmıyorlar. Sizler 3 gün evden çıkmadığımızda nasılda sıkıntı basıyor. Oysa ki bizlerin hayatları bu. Yolda gördüğünüz pet şişe kapaklarını toplayın bir iyilik yapın. Yarın sizinde engelli olmayacağımız ne malum? Şimdi siz yardım ederseniz o zamanda sizlere yardım eden çıkar. Biraz duyarlı olmanızı arzu ediyoruz ve mavi kapakları biriktirip bir engelli kardeşimizi de olsa sevindirmenizi bekliyoruz. Bir engelli kardeşimizin mutluluğunu ve çevre kirliliğinin önleme sevincine ortak olabilmeniz için kampanyamız 31.12.2010 tarihine kadar uzatılmıştır.”

 

Toplanan kapaklar; KAÜ Kadın Sorunları Araştırma Merkezi, Yasemin Çiçekçilik, Ocakbaşı Resturant ve Hanımeli Resturanta teslim edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.