1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kanalizasyon Köyün İçine Akıyor
Kanalizasyon Köyün İçine Akıyor

Kanalizasyon Köyün İçine Akıyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan köyünde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun (YİBO) kanalizasyon şebekesinin patlaması sonucu atık sular köy merkezine akıyor.

A+A-

YİBO’nun köy merkezine akan atık suları ciddi sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor.

 

Evlerinin üzerinde hakim tepede bulunan dört katlı YİBO ile ilgili durumunu defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen önlem alınmadığını belirten köy sakinleri, şebekenin patlaması sonucu köy merkezine akan atık sular yüzünden köylerinin durulmaz hale geldiğini belirterek, bunun kabul edilmez bir durum olduğunu söylediler.

 

Köy sakinlerinden Mehmet Sağlam, bir yıldır pis suların evinin önünden aktığını söyledi. Sağlam, sorunun kısa sürede çözümü için Sarıkamış Kaymakamlığı’na müracaatta bulunduklarını belirterek, “Köyümüz bu yüzden çok pis kokuyor. Çocuklar hasta olacak, havaların ısınmasıyla birlikte bu koku daha da artacak. Hem YİBO öğrencilerinin, hem de köyümüzdeki vatandaşların sağlığı tehdit altında. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” dedi.

 

“YAZ GELDİ KOKUDAN DURAMIYORUZ”

 

Patlayan kanalizasyondan lağım sularının evinin önüne akmasından dolayı şikayetçi olan köy sakinleri, acil olarak yetkililerin soruna çözüm üretmelerini istediler. Lağım sularının evinin önüne akmasından dolayı pis bir koku olduğunu belirten Nuri Cihan Yenice, “Yaklaşık 1 yıldan beri kanalizasyon patlak. Yetkililer sorunun giderilmesi için ekip gönderdiler ama bir türlü tam olarak sorun çözülmüyor. Ekipler gelip bir şeyler yapıp gidiyorlar. Yaz geldi kokudan duramıyoruz. Sorunun çözülmesi için; ‘bu boruların değişmesi lazım’ yetkililerden sorunumuzun acilen çözülmesini istiyoruz. Bu lağım suları hem mikrop saçıyor hem de çevreye çok ağır bir koku yayılıyor” diye konuştu.

 

Nizamettin Sağlam da, “Buradan köyümüzün insanları geçiyor. Araçlar bu yolu kullanıyor. En kötüsü de çocuklarımız buralarda oynuyor. Allah korusun bir insan düşse kurtulma şansı yok” dedi.

 

Sabah ya da akşam karanlığında çukuru fark etmeyen bir kişinin çukura düşme tehlikesi yaşadığını da kaydeden Sağlam, “Yetkililerden ağzı açık kuyuyu acilen kapatmalarını istiyoruz. Can yanmasın, anaların gözyaşı akmasın” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.