1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘El Emeği Göz Nuru’ Sergi
‘El Emeği Göz Nuru’ Sergi

‘El Emeği Göz Nuru’ Sergi

Kars’ın Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi’nde, kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği, göz nuru emekleri sergilendi.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sergi açılışına Sarıkamış Kaymakam vekili Selim Kaymakamı Yusuf Güni, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, İl Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cazim Çelik, daire amirleri, kurs öğretmenleri ve kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

 

Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi olduğunu söyleyerek, “Beşikten Mezara kadar eğitim ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim Merkezlerinde; sosyal hayatı güçlendirme ülke ekonomisine katkının yanı sıra iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda; Halk Eğitimi Merkezlerinde; örgün eğitimle hiç tanışmamış ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya herhangi bir kademesinden ayrılmış vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; mesleki, teknik, sosyal ve kültürel kurslar açılarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağlanmaktadır.” dedi.

 

Ekinci, ayrıca, “Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında; SBS ve YGS’nin yanı sıra okuma yazma, yabancı dil kursları, el sanatları, bilgisayar, opsidyen taşı işlemeciliği, ahşap işleri ve arıcılık gibi kurslarımıza ilçe merkezi ve ilçe merkezine bağlı köylerde 27 ayrı dalda 138 kurs açılmış olup bu kurslarımıza 2 bin 418 kadın, 3 bin 38 erkek olmak üzere toplam 5 bin 456 kursiyer katılmıştır. 2 bin 75 kadın, 2 bin 761 erkek olmak üzere toplam 4 bin 836 kursiyer kurslarını başarıyla tamamlamıştır. İki yıldan beri halk eğitimi merkezi müdürlüğü bünyesinde METEM Lisemizde oluşturulan el sanatları merkezi Osmanlı Saray Kilimleri ve Halıları, Opsidyen ve Gümüş işlemeciliği, Çini işlemeciliği, Konfeksiyon, Mobilya ve Dekorasyon, Metal Teknolojileri alanlarında İş-Kurla yapılan protokol çerçevesinde toplamda 440 kişiye iş imkanı sağlamıştır.” diye konuştu.

 

Ekinci daha sonra şunları söyledi:

 

“Bu faaliyetlerimizin yanı sıra Ulusal Eğitime destek kampanyası çerçevesinde Ana Kız Okuldayız, Baba Beni Okula Gönder gibi kampanyalara destek vererek Açık öğretim Lisesi ile Açık İlköğretim Okulu öğrencilerinin her türlü kayıt, kayıt yenileme ve kitap dağıtım işleri yapılmaktadır. Bu faaliyetler çerçevesinde bizlerden desteğini esirgemeyin İlçe Kaymakamımıza, Tugay Komutanımıza, Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İş-Kur Müdürlüğümüze, tüm idareci öğretmen ve Usta Öğreticilerimize ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.”

 

Kaymakam Yusuf Güni de, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursların yöredeki gençlerin, bayanların yeteneklerini geliştirmek, becerilerini artırmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Güni, “Sadece eğitim okul sürecinde devam edecek bir süreç değil. Bu aynı zamanda okul dışında da yeteneklerimizin ve becerilerimizin gelişmesi söz konusu. Bu bakımdan bu kurslarda özellikle bayanlarımızın rağbet göstermesi, yatkınlık göstermesi hepimiz için sevindiricidir” dedi.

 

Kaymakam Güni, daha sonra Kurs Bitirme Belgelerini, kursiyerlere dağıtılması için Kurs Öğretmeni Hale Köse’ye teslim etti.

 

Serginin açılış kurdelesini Kaymakam Yusuf Güni, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci kesti.

 

Ardından protokol üyeleri ve davetliler sergiyi gezdiler. Sergide el sanatları, ahşap boyama, çini, Opsidyen takı tasarım reyonu ile Osmanlı Saray Kilimleri davetlilerin büyük beğenisini topladı.

 

Serginin bir hafta süreyle vatandaşların ziyaretine açık olacağı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.