1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalıcı Hizmet Peşindeyiz
Kalıcı Hizmet Peşindeyiz

Kalıcı Hizmet Peşindeyiz

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ; "kalıcı hizmetler peşindeyiz, altyapı hizmeti yapmak oldukça zor ; ama şehrimiz için son derece önemli, alyapıdan sonra yolları yapacağız, bazı yerlerde çalışmalar başlatıldı." dedi.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı tarafından içme suyu şebekesi tamamlanan bölgelerde asfalt çalışması başlatıldı.

 

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yolunda zemin sertleştirme çalışmaları başlatılarak statik kaplama (soğuk asfalt) yapıldı.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, hava koşullarına rağmen geceli gündüzlü çalıştıklarını belirterek ; içme suyu şebekesi tamamlanan bütün bölgelerin kısa sürede asfaltlanacağını söyledi.

 

Bozkuş; “Alt yapı çalı mlarının bittiği bölgelerde asfalt çalışmaları başlattık. Kars’a giriş noktalarının statik kaplama (soğuk asfalt) çalışmalarını başlattık. İçme suyu şebekesi tamamlanan Turan Çelik Caddesi eski Kombina yolunda şuan zemin sertleştirmesi çalışmalarımız devam ediyor. Çok kısa sürede bu yerlere asfalt yol yaparak vatandaşların hizmetine sunacağız” dedi.

 

VATANDAŞLARI ÇAMURDAN VE BOZUK YOLLARDAN KURTARACAĞIZ

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, il genelinde yapılacak asfalt çalışmalarıyla vatandaşları çamur ve bozuk yollardan kurtaracaklarını ifade etti.

 

Başkan  Bozkuş; “Kars’ta öncelikle alt yapı sorununun giderilmesi gerekiyordu. Biz ilk iş olarak içme suyu şebekesini değiştirmekle başladık. Şuan il genelinde birçok bölgede alt yapı çalışmaları halen devam ediyor. Vatandaşlarımız zaman zaman şikayet ediyor. Ama biz göz boyamak için iş yapmıyoruz. Kalıcı hizmetler yapmak için çalışıyoruz. Yoksa şehrin mevcut caddeleri göstermelik olarak asfalt yapar işin içinden çıkardık. Ama biz bu anlayışla göreve gelmedik. Altyapıda yapılan çalışmalar genelde görünmüyor. Bunun da bilincindeyiz. Bunun için yapboz sistemini tamamen ortadan kaldırdık. Önce alt yapı tamamlanacak ardından Yollar asfaltlanacak bir daha kazılmamak suretiyle, biz bu düşüncelerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTE YOLUNDAN ASFALTLAMA BAŞLADI

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, içme suyu şebekesi tamamlanan üniversite yolunda asfaltlama çalışmaları başlatıldığını vurguladı.

 

Bozkuş; “Uzun zamandan beri özellikle üniversite yolunun bulunduğu yer öğrencilerin sıkıntı çektiği bir bölgeydi. Ayrıca siteleşme ve kooperatifleşmenin yoğun olduğu bölgeydi havaların iyi olmasından dolayı öncelikle statik kaplama yani soğuk asfalt çalışmalarını bu bölgeden başlattık. Kısa sürede bu yolun asfalt çalışmaları tamamlanarak hizme-te girecek. Yaklaşık bin 300 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde olan yolu asfalt kaplayacağız. Bu bölgenin daha öncede kaldırımlarını yapmıştık” şeklinde konuştu.

 

Kars Belediye Başkanlığı’nca Turan Çelik Caddesi’nde başlatılan soğuk asfalt çalışmalarının bir hafta içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

 

İl merkezinde asfaltlama çalışmaları önümüzdeki yıl başlatılacak. Bundaki amaç alt yapı çalımları tamamlanan yerlerde kışın 10-15 santimlik bir çökmenin beklenmesi göz önüne alınıyor. İl merkezindeki caddelerin asfalt yapılmasıyla birlikte vatandaşların kilit parke ve doğal taş yollardan kurtulacak. Öte yandan şehir merkezinde 45 kilometrelik içme suyu şebekesinin tamamlandığı da kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.