1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’ın Donandı köyünde su sorunu bitmek bilmiyor
Kağızman’ın Donandı köyünde su sorunu bitmek bilmiyor

Kağızman’ın Donandı köyünde su sorunu bitmek bilmiyor

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı 100 haneli, 600 nüfuslu Donandı köyünde yıllardır süren su sorunu bir türlü çözülemiyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

1000 büyükbaş hayvanın da vat olduğu köyde yaşayan gençler, su ihtiyacını komşu köylerden karşıladıklarını ve çocukluklarından beri köylerinde su yokluğu yaşadıklarını ileri sürdüler.

3 yıl önce Dağpınar Beldesine yakın bir yerden 300 bin TL’ye su aldıklarını da ileri süren köy halkı, bu suyu köye getirecek maddi imkanlarının olmadığını da belirterek, yıllardır çaba sarf ettiklerini ifade ettiler.

Susuzluk ve işsizlik nedeniyle gençlerin köyden göç ettiklerini de gazetemize açıklayan Donandı sakinleri: “Köyümüzde yıllardır su yok. Yıllardır da bu sorunu kendi imkanlarımızla karşılayamıyoruz. 3 yıl önce Dağpınar Beldesinden 300 bin TL karşılığında su aldık ama bu suyu köye getirmek için güzümüz yetmedi. Köyümüzde yaşayan gençler artık köyde durmuyor ve göç ediyor. Dolayısıyla da köyümüzde sadece yaşlılar kalıyor. Gençler olmayınca köyde üretim de olmuyor. Yaşlılar tam anlamıyla ekip biçmediği gibi hayvan da saklamıyorlar. Köyümüzde nüfus kalmayınca yıllar sonra harabe haline gelecek. Bu nedenle yetkilerin köyümüzdeki su sorununu çözmelerini bekliyoruz. Kars’ın neredeyse bütün köylerinde su sorunu çözüldü. Bildiğimiz kadarıyla bizim köyümüz ile birlikte birkaç köyde su sorunu var. Biz gençler olarak kendimizi bildik bileli köyümüzde su sorunu var. Köyümüzden göç edip İstanbul da sürünmek istemiyoruz” şeklide yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.