1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da Mezuniyet Sevinci
Kağızman’da Mezuniyet Sevinci

Kağızman’da Mezuniyet Sevinci

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kağızman Meslek Yüksekokulu, 2009-2010 Akademik yılı mezunlarını uğurladı.

A+A-

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İsa Özaydın, MYO Müdürü Vedat Baran, Kağızman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Savaş Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Ali Hayalar Kırmızıgül, Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ve Kağızman MYO Müdür yardımcısı Coşkun Alıcı’nın katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

 

Maliye Bölümü Mezunu Kadriye Esen, öğrenciler adına yaptığı konuşmada, Kafkas Üniversitesi’nde en güzel şekilde eğitimlerini tamamladıklarını belirterek, okul yöneticilerine özverili ve sıcakkanlı oldukları için teşekkür etti. Esen, “Bize burada ailemiz gibi sahip çıktınız. Derslerimizdeki bu başarıyı sizlere borçluyuz.” diye konuştu. 

 

Okul Müdürü Doç. Dr. Savaş Öztürk de yaptığı konuşmada, “Bugün burada ortak bir mutluluğu paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Kağızman MYO’nun 2009-2010 mezunlarının diploma törenine gelen misafirlerimizi sevgiyle selamlıyorum. KAÜ Kağızman MYO 5’i gündüz 3’ü gece olmak üzere toplam 8 programla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bilindiği üzere Üniversiteler akıl sürecini duygusal sürecin önüne alan kişilerin olayları görerek ve tartışarak farkına varabildiğini sağlayan ortamdır. Bu ortamın sağlanması için toplumun geleceği olan üniversite öğrencilerine, derslerin dışında sosyal kültürel ve bilimsel faaliyet alanlarının oluşturulması gerekmektedir. Kağızman MYO’nun öncelikli hedefi çağdaş bir üniversite ortamında öğrencilerini topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmektir.” diye konuştu.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ise, “Üniversitemiz dışa açık yaklaşımıyla eğitimde bilim ve kültürel çalışmalarda dünya standartlarını hedeflemektedir. Bu amaçla yurt dışındaki üniversitelerle yapılan akademik ve bilimsel işbirliği çalışmaları artarak devam etmektedir. Üniversitemiz ulusal ve uluslararası alanlarda bilgi ve kültür alışverişini oluşturmaya ve geliştirmeye özen göstermektedir. Bu bağlamda dünyadaki birçok üniversite ile bilimsel kültürel ve sportif işbirliklerimiz devam etmektedir” dedi.

 

Öğrencilerin ailelerine de seslenen Rektör Güven, “Şüphesiz en mutlu ve gururlu kişiler anne ve babalardır. Çünkü çocuklarınıza yıllarca verdiğiniz emeğin karşılığını bugün belgeliyorsunuz. Üniversitemizde eğitim ve öğretim bu yılda huzur içerisinde tamamlanmıştır. Kafkas Üniversitesi olarak bizler kendimizi sürekli yeniliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından 200 kişilik bir konferans salonu ve tam donanımlı bir bilgisayar salonu açılışı yapıldı. Açılışı Rektör, rektör yardımcıları ve Kağızman Belediye Başkanı gerçekleştirdi.

Kağızman Meslek Yüksek Okulunda okul bazında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından diploma ve çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler canlı müzik ve eğlenceyle kendilerinden geçtiler. Doyasıya eğlene öğrencilerin mutluluğu gözlerinden kaçmazken gelen misafirler okul çevresinin düzenli ve temiz olmasından dolayı okul yönetimine teşekkür ettiler.

 

Öğrencilere dağıtılan yemeğin ardından program sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum