1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da Bodur Elma Projesi
Kağızman’da Bodur Elma Projesi

Kağızman’da Bodur Elma Projesi

Kağızman’da 60 çiftçiye 20 bin fidan projesi hayata geçirildi.

A+A-

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde başlatılan proje kapsamında 60 çiftçiye 20 bin bodur elma fidanı verilmişti. Proje kapsamında verilen fidanlar çiçek açtı.

 

Kağızman kaymakamlığı ve İlçe Tarım İl Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında çiftçilere geçtiğimiz günlerde eğitim verilmişti.

 

İlçe genelinde dağıtılan bodur elma fidanları 1 dekara 40 ton elma veriyor.

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, çiftçilere bodur elma fidanları vererek boş olan arazileri değerlendirdiklerini söyledi.

 

Kaymakam Gürsoy; “Kağızman’a has ve sadece bu bölgede yetişen bodur elma fidanlarını çiftçilerimize dağıttık. Bundaki amacımız hem çiftçilerimizin boş olan arazilerini değerlendirmek, hem de çiftçilerimizin bütçesine katkı sağlamaktı. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Fidanlarımız tuttu. Hepsi çiçek açtı. Kaymakamlık olarak çiftçilerimize desteklerimizin devam edecektir. Bu şekilde Kağızman’ın ekonomisinde canlandıracağımıza inanıyorum” dedi.

 

Kağızman kaymakamlığınca dağıtılan 20 bin bodur elma fidanlarından 2 yıl sonra mahsul alınacağı kaydedildi. Proje kapsamında daha geniş kitlelere hitap edileceği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.