1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’a Alabalık Tesisi
Kağızman’a Alabalık Tesisi

Kağızman’a Alabalık Tesisi

Kağızman Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından desteklenen alabalık tesis projesi hayata geçirildi.

A+A-

Önce tepkiyle karşılandıklarını belirten Proje Koordinatörü Fatih Afşar, “Proje fikir aşamasındayken önce tepki gördü. Kağızman Kaymakamlığı ve SYDV’ye götürdüğümüz proje olumlu karşılandı. Bize destek olacakları sözünü aldık” dedi.

 

KISA SÜREDE TESİSİ KURDUK

 

Alabalık tesislerini kurmak için zaman kaybetmeden işe başladıklarını ifade eden proje koordinatörü Fatih Afşar, “Özveriyle çalışarak kısa sürede tesisleri kurduk. Bölgede istihdamın oluşacağına ve işgücünün artacağına inandık. İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy, projenin her aşamasında bizlere destek oldu. Bu güzel projesi hayata geçirdik” diye konuştu.

 

PROJELERİ DESTEKLİYORUZ

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Kaymakamlık ile SYDV tarafından iş kurma projesi kapsamında kendilerine müracaat eden vatandaşlara kolaylık sağladıkları söyledi.

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, “Bölge insanlarının kendiişlerini kurabilmelerine yardımcı olabilmek vakıf aracılığıyla imkanlar sağlıyoruz. Ama yapılacak projelere bizleri yani mütevelli heyeti inandırmak gerekiyor. Projeler geri dönüşümlü olmalı vatandaş yaptığı proje ile kurduğu işinde kazanmalı buna kanaat getiren mütevelli heyeti projeyi onaylıyor. Alabalık balık projesi de bunlardan birisiydi. Heyet olumlu buldu. Ve geri ödemesinin yapılabileceği görüşüne vardık. Bu projenin Kağızman’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Öte yandan Kağızman Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede göçü önlemek ve işsizliğin önüne geçmek için Başbakanlık tarafından desteklenen ‘kendi işini kur’ projesi kapsamında müracaat eden vatandaşların projelerinin destekleneceği kaydedildi.

 

Proje kapsamında yeni iş yerlerinin açılarak istihdamı artırmak ve göçü önlemek hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.