1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eko Turistler Kars’ta
Eko Turistler Kars’ta

Eko Turistler Kars’ta

Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği (ÇEV-DER) Boğatepe Köyü’nün ve Kars bölgesinin sahip olduğu doğal ve çevresel değerlerini turizme kazandırmak yönünde önemli adımlar atmaya devam ediyor.

A+A-

İlk olarak geçtiğimiz yıl Fransa ve Belçika’da faaliyet gösteren TAMADI Derneği işbirliğiyle Boğatepe Köyü ve çevresinde ağırladıkları eko-turistleri ağırlamıştı. Daha sonra bu ülkelerden gelen talepler doğrultusunda Temmuz sonuna kadar 10 turisti daha ağırlamaya hazırlanıyor. Kars’a gelecek olan turistler 11 gün boyunca Boğatepe Köyü’nde konaklayarak hem gündelik işlerde köy halkına yardım edecek hem de günlük ÇEVDER’in hazırladığı program kapsamında Ani Antik Kenti, Kuyucuk Gölü ve Susuz Şelalesi gibi tarihi ve doğal zenginlikleri ziyaret edecekler.

 

Geçen yıldan beri köy halkının çevresel ve turizm duyarlılığının gelişmesine yardımcı olacak tıbbi aromatik bitkilerden masaj yağları çıkarma, üreme sağlığı ve iletişim becerileri gibi bir dizi eğitimlerin verildiği Boğatepe Köyü’nde ayrıca 17’si kadın olmak üzere toplam 23 kişi de temel Fransızca eğitimine katıldı.

 

ÇEVDER Başkanı İlhan Koçulu başta köy yaşamının tanıtılması olmak üzere ekolojik döngüye uyumlu yaşam yöntemlerinin öneminin anlaşılmasını ve köylülerle kültürel paylaşım gerçekleştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

 

Köye gelen turistlerin özellikle köylü kadınlara ekonomik fayda sağladıklarını ifade eden Koçulu “Uzun vadede çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir alternatif turizm modeli geliştirmeyi planlıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ortaklığında Kars’ta yürütülmekte olan Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi için İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında yapılan çalışmalardan da önemli etkileşimler elde edildi.” dedi

 

Koçulu, Boğatepe Köyü’nün örnek organik köy olma yolunda ilerlemesine katkı sunan ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Büyük ve Küçük Boğatepe Köyü sakinlerine, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay’a, Tarım İl Müdürlüğü’ne, Kafkas Üniversitesi’ne ve tüm mülki ve yerel yönetim yetkililerine teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.