1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın Dostu Kentlere desteğe devam
Kadın Dostu Kentlere desteğe devam

Kadın Dostu Kentlere desteğe devam

Geçen yıl sona eren aralarında Kars’ın da bulunduğu 6 Kadın Dostu Kent programı kapsamında, kadın ve kız çocuklarının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi projelerine Sabancı Vakfı desteğini sürdürüyor.

A+A-

BM’nin inisiyatifiyle 3 yıl önce başlatılan 3 milyon dolarlık “Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı”geçen yıl sona ermesine karşın, bütçenin 1.8 milyon dolarlık bölümünü karşılayan Sabancı Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı “Hibe programlarına bir yıl daha devam” edeceklerini açıkladı.

 

Sabancı Vakfı, ilk kez kendi başına sürdürdüğü hibe programının sonuçlarını, geçtiğimiz günlerde Sabancı Vakfı Center'de düzenlenen toplantıda açıkladı. Sabancı Vakfı; Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri geçen yıl sona eren Türkiye'nin Kadın Dostu Kentleri programı kapsamındaki 6 pilot il; Trabzon, Kars, Van, Şanlıurfa, Nevşehir, İzmir'den gelen projeler arasından 10 tanesini seçerek 10’ar bin dolar civarında toplam 100 bin dolarlık hibe yardımında bulundu.

 

Güler Sabancı bu hibe programında verilen 10’ar bin dolarların, yerelde yarattığı farkındalık ve cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak amacıyla kullanılmasının zorunlu olduğuna işaret ederek hibe programına bu yıl da devam edeceklerini vurguladı.

 

Sabancı Vakfı’nın, kentlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek için yürüttüğü hibe programının sonuçları toplantıda, Van, Kars, Trabzon, İzmir, Nevşehir ve Şanlıurfa’dan İstanbul’a davet edilen proje yöneticileri tarafından değerlendirildi.Bu illerin projeye yöneticileri, son 1 yılda kendi yerel ortamlarındaki kadınlar için yaptıkları farkındalık çalışmalarını, birbirleriyle paylaştılar.

 

Bilindiği gibi Kadın Dostu Kentler projesi; “Yerel sorunlara, yerel çözümler aramak; yerel STK’lar, yerel mülki idare ve üniversitelerin bu çerçevede birlikte çalışmalarını öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.