1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Japon yatırımcılar Kars’ta
Japon yatırımcılar Kars’ta

Japon yatırımcılar Kars’ta

​​​​​​​Bir takım incelemelerde bulunmak üzere Kars’a gelen Japon yatırımcıları Vali Rahmi Doğan makamında kabul etti.

A+A-

Vali Rahmi Doğan, Japonya’da geliştirilmiş yeni nesil rüzgar gülünü Türkiye’den abel17 firması ile Japon ortaklığı ile Kars’ta üretebilmek için alt yapı çalışması ve bilgi toplamak amacı ile Kars’a gelen heyeti makamında kabul etti. Japon heyete Susuz Belediye Başkanı Murat Uray da eşlik etti.

Ziyarette; Türk abel17 firması yetkilisi B.Ali Uçum ve Japon firmanın yetkilileri Sasabe Hiroshi ile Nishie Shingo tarafından Kars’ta cazibe Merkezi kapsamında üretilmesi planlanan ürün ile ilgili olarak Rahmi Doğan bilgi verdi.

Vali Rahmi Doğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ürün ile ilgili olarak yapılacak testlerin başarılı geçmesini dileyerek Kars’ta üretilmesi temennisinde bulundu.

Kars’taki rüzgar verimini ölçmek için Kafkas Üniversitesi ve Kars Belediyesi’nin belirlediği iki noktaya test amaçlı ölçüm cihazı takılarak 2 aylık bir deneme sürecinin ardından Japonya’dan teknik ekip eşliğinde bir ziyaret daha gerçekleştirilecek. Testlerden olumlu sonuç alınması halinde Kars’ta şirket kurularak üretim tesisi faaliyete geçirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.