1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Jandarma Teşkilatı 180 yaşında
Jandarma Teşkilatı 180 yaşında

Jandarma Teşkilatı 180 yaşında

Jandarmanın 180. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Jandarmanın 180. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 180. yıldönümü nedeniyle Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. 

Jandarma teşkilatının 180. kuruluş yıldönümü nedeniyle Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören Jandarma Komutanlığında Vali Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Azerbaycan Kars Başkonsolusu Nuru Guliyev, daire amirleri, korucular ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda tebriklerin okundu. Jandarma Muharebe Yüzbaşı Semih Akkuzu tarafından Jandarma’nın tarihçesi okunduktan sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in gönderdiği kutlama mesajının okunmasıyla devam edildi. Ardında da Jandarma Yüzbaşı Semih Akkuzu tarafından Jandarma Genel Komutanlığının tarihçesi okundu. Daha sonrada İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç ve Kars Valisi Türker Öksüz, birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından İl Jandarma Komutanlığında görev yapan “Atak”, “İrmik”, “Feyiz” ve “Gazel” isimli köpekler, patlayıcı madde ve uyuşturucu madde arama faaliyetleri gösterisi yaptı. Köpekler ve eğiticilerin başarısı büyük alkış aldı.

Kutlama etkinliği, Jandarmanın kuruluşunun 180. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında operasyon el faaliyetlerde başarı gösteren Jandarma Teğmen Ökkeş Yılmaz ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele alanında başarı gösteren Jandarma Başçavuş Hakan Kılıç ile Başçavuş Özgür Özgür Çolak’a Vali Türker Öksüz tarafından ödülleri verildi.  Spor faaliyetlerinde faaliyet gösteren Jandarma Astsubay Çavuş Kaan Türkeri’ye 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut tarafından ödülü verildi. Atış faaliyetlerinde başarı gösteren Jandarma Uzman Çavuş Abdülkadir Öztürk’e KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından ödülü veridi. Asayiş olaylarında başarı gösteren Hasan Göçmen’e ödülü Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev ve Jandarma Astsubay Üstçavuş Kamuran Özdemir’e ödülü İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik tarafından ödülü verildi. Örnek tutum, davranış ve disiplininden dolayı başarı gösteren Jandarma Er Muhammet Ali Binici’ye de ödülünü İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç verdi. 

Ödüllerin verilmesinin ardından Vali Türker Öksüz ve protokol mensupları İl Jandarma Komutanlığını envanterinde bulunan silah, araç - gereç, malzeme stantları gezilerek görevlileri tarafından bilgi verildi. Etkinlikle bomba imhada kullanılan robot tarafından Vali Öksüz’e su ikramı yapıldı. Vali Öksüz robotu ilk kez gördüğünü söyleyerek robotu kontrol eden komutana teşekkür etti.

Özel Hareketin silahlarını da kontrol eden Vali Öksüz, lazer görünümlü silahın dürbününden baktı. Buradaki kutlama etkinliği komutanlık bahçesine Vali Türker Öksüz tarafından hatıra fidanı dikilmesi ile son buldu.  

VALİ ÖKSÜZ: “JANDARMAMIZ 180 YILDIR GÖREV VE SORUMLULUKLARINI AZİM VE KARARLILIKLA YERİNE GETİRİYOR”

Öte yandan kutlama etkinliğinde konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, kolluk kuvvetlerinin önemli bir parçası olarak ülkemizin iç güvenliğini sağlayan jandarma teşkilatının, eğitimli personeli, donanımı, disiplini, vatan sevgisi, üstün vazife bilinci ve kabiliyetiyle 180 yıldır görev ve sorumluluklarını azim ve kararlılıkla yerine getirmekte olduğunu söyledi.

Jandarma teşkilatının, ülke sathına yayılmış teşkilatı ve kadrosuyla, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması ve kamu düzeninin temini için gösterdiği özveri gayreti büyük bir memnuniyetle gözlendiğini de söyleyen Vali Öksüz: “Yeri geldiğinde canını feda etmekten çekinmeden, her yerde ve her şartta görevini yerine getiren jandarma teşkilatımız, güvenliğimizin sağlanması konusunda gösterdiği kahramanlığın yanı sıra nitelikli insan kaynağı ve çağdaş hizmet anlayışıyla görev yapan kolluk gücümüzdür.  Jandarma teşkilatımız, insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda; saygın, güvenilir, mükemmel hizmet üreten örnek kolluk kuvveti olarak her türlü şart ve ortamda vatanımıza ve milletimize hizmet etmektedir.

Vatan, millet ve cumhuriyetimize sadakatle bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, güvenilir, çalışkan, tevazu, fedakârlık ve feragat örneği olan jandarma teşkilatımızın, büyük bir görev aşkı ve sorumluluk anlayışı içerisinde, gerektiğinde canı pahasına ortaya koyduğu cesur, kararlı ve özverili çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. “dedi. 

ALBAY KILIÇ: “JANDARMA, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI İÇİN GÖREV YAPIYOR

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç ta konuşmasında başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu söyledi. 

Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazandığını da söyleyen Kılıç:  “Jandarma olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ediyoruz. Var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmenin azim ve kararlığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu zamana kadar günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında; gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir. 

Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma; üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu; vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletin yanında yer almıştır. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek ve fiziki moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur. 

Kahramanca canı pahasına her türlü zor koşullarda zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden Jandarma, Emniyet Teşkilatımız ve diğer kurumlarımız ile birlikte koordine içerisinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakârca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken, her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları ve nizamları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde aramaktadır” dedi.

1-298.jpg2-289.jpg3-245.jpg4-155.jpg

5-026.jpg6-016.jpg7-014.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.