1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İYİ Partililer'den Kars basınına ziyaret
İYİ Partililer'den Kars basınına ziyaret

İYİ Partililer'den Kars basınına ziyaret

​​​​​​​Yerel basının sorunları Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti’nde masaya yatırıldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen başkanlığında İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, GİK üyesi İsmet Kocak, Özdemir Polat ve Celal Karapınar, kurucu üyeler Cezmi Polat, Zekai Kaya, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Feryal Tanrıverdi ve kurucu il başkanı Settar Kaya, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC)’ni ziyaret etti.

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özellikle döviz kurlarındaki olağandışı artışla başlayan süreçte gazetelerin ve bu gazetelerde çalışanların ekonomik açıdan zor bir döneme girdiğini söyledi.

Gazetelerinin en temel girdisi olan gazete kağıdın da dışa bağımlı olmamız ve döviz kurlarında yaşanan olağan dışı yükseliş sebebiyle büyük oranda zamlandığını anlatan Daşdelen, kısa sürede gerekli önlemler alınmaması halinde basın kuruluşları ve çalışanlarının işsiz kalabileceğini ifade etti.

Bu önemli süreçte sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyduklarını ve Basın İlan Kurumu genel kurulunun acil toplantıya çağrıldığını hatırlatan Daşdelen, bu sıkıntılı ortamdan elbirliği içerisinde çıkılabileceğini belirtti.

Daşdelen, ayrıca internet haberciliği yasasının da biran önce çıkması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen de yerel basının sorunlarını bildiklerini ve çözüm noktasında üzerlerine düşen görevleri yapmaya çalıştıklarını söyledi.

“Kars’ta yerel seçimin startını veren İYİ Parti’nin Kars Belediye Başkan adayı belli mi?” sorusuna da Seymen, “Adayımız henüz belli değil. İşte biz şuanda hem halkın nabzını tutalım hem de biliyorsunuz bir teşkilat yenilenmesi oldu genel seçimden sonra sayın Genel Başkanımız partimizi kongreye götürdü. Bütün parti kadroları tazelendi, yenilendi, tahkim edildi, güçlendirildi. Bunun akabinde de bütün teşkilatlarımız tasfiye kararı üzerine sağ olsunlar hepsi istifalarını verdiler ve il yönetimlerimizde şuanda yenileniyor. Ondan sonra biz hem bu yeni yönetimlerimizi ziyaret edelim hem halkla temas edelim, beklentileri görelim ve bunları raporlayalım ondan sonra da ortak akılla adayımızın kim olacağına karar verelim. Yani kendimiz merkezde oturarak sadece dışarıdan aldığımız duyumlarla değil, görerek, hissederek, gezerek doğru adayları tespit edelim gaygısını taşıdığımız için Türkiye genelinde dolaşmaya başladık. Adaylarımız kısa sürede belli olacak ama şuan da adayımız şudur? diyecek durumda değiliz. Böyle bir belirleme olmadı.” yanıtını verdi.

Konuşmalardan sonra Daşdelen, yerel basının sorunları hakkında İYİ Parti heyetine bilgi vererek dosya sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.