1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İthal Ete Protesto
İthal Ete Protesto

İthal Ete Protesto

İthal eti protesto eden üreticiler Kars-Ardahan karayolunu trafiğe kapattı...

A+A-

Karslı hayvan yetiştiricileri et fiyatlarının astronomik rakamlara çıkması ve ithal et uygulamasını protesto etmek için Kars-Ardahan karayolunu hayvanlarıyla birlikte trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Hüseyin Atak Bulvarı üzerindeki hayvan pazarında bir araya gelen yüzlerce yetiştirici hayvanlarını yol ortasına koyarak trafiği kapattı. Eylem yapan çiftçileri araç sürücüleri de destekledi. Sürücüler araçlarıyla birlikte eylem bitene kadar yolda beklediler.

Hayvan yetiştiricileri, son 2 yıldır hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, hükümetin gerekli tedbirleri almadığını söyleyerek, hayvancılık sektöründe et fiyatlarının 5 yıl aynı seyrettiğini fakat metropol kentlerde et fiyatlarının yüksek fiyatlarda olmasını ise anlayamadıklarını belirtiler. Besici ve üreticiler olarak zarar ettiklerini, hayvancılığı bırakıp büyükşehirlere göçtüklerini de vurgulayarak ithal eti istemediklerini, Kars hayvanının Türkiye’ye yetebileceğini ifade ettiler.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a da seslenen üreticiler, “Baykal Türkiye’nin yararına olan konularda meclisi karıştırıyor birde Türkiye’nin zararlarına karşı konuşsun. Dışarıdan ithal gelirse halkın hali ne olur.” diye konuştular.

HAYVANLARIMIZI DENİZE DÖKECEĞİZ

Üreticiler, “Hayvanlarımızı toplayıp götürüp denize dökeceğiz. O zaman ithalı rahatlıkla getirsinler. Sayın Başbakanımız bizi mağdur etmiştir. Köylü ölmüştür,çiftçi ölmüştür. Hükümet çiftçiyi bitirdi. Kars’ın malını bitirsinler sonra ithal getirsinler. Hayvanlarımıza alıcı bulamıyoruz. Kars’ta kesim 14-15 TL, bu marketlerde 30-35 TL’ye nasıl satılıyor?  

 “İthale hayır”, “Hükümet çiftçiyi bitirme” sloganları atan yetiştiriciler, “Vali buraya” diyerek Kars Valisini eylem alanına davet ettiler. İkna olmayan vatandaşlar “Vali gelmeden yolu açmayacağız” dediler. Emniyet güçlerinin yoğun uğraşlarıyla ikna edilen vatandaşlar yolu trafiğe açtılar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.