1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kaynak: İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy Kars'ta anıldı

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Milli Eğitim Müdürlüğünce, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonunda düzenlenen anma etkinliğinde, öğrencilerin sahneye koyduğu performansları göz doldurarak büyük alkış aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Gazi Kars Harakani Anadolu Lisesi öğrencilerinden Destina Elik ve Oğuzhan Özkan, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un

Biyografisini anlattı. Ardından da Gazi Kars Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Murat Rustemoğlu, Mehmet Akif’in edebi yönüne ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonrada Edebiyat Öğretmeni Yusuf Ahmetoğlu gözetiminde Kars Fen Lisesi öğrencileri Mehmet Akif konulu tiyatro gösterisini sahneye koydu.

Program sırasıyla ilkokullar arası İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını okuma yarışmasında birincisi olan Halit Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Güllü Nur Ergünyürek şiirini okumak için sahne aldı. Ortaokulararası İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında birinci olan Dedekorkut Ortaokulu Öğrencisi Derman Ateş, İstiklal Marşı’nı okudu. Liselerarası Safahat şiirlerini okuma yarışmasında birinci olan Kars Fen Lisesi öğrencisi Meryem Aydın, akıllarda kalan güzel performansını sergiledi. Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı da mehteran gösterisi icra etti.

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinliği İstiklal Marşı’nı okuma yarışmalarında dereceğe giren öğrencilere ödüllerinin protokol mensupları tarafından verilmesi ile son buldu.

İstiklal Marşı’nı okuma ve Safahat Şiirlerini okuma yarışmasında birinci olan Halit Paşa İlköğretim Okulu Öğrencisi Gülü Nur Ergünyürek’e, Dedekorkut Ortaokulu öğrencisi Derman Ateş ve Kars Fen Lisesi Öğrencisi Meryem Aydın’a ödülleri, Vali Yardımcısı Serdar Demirhan tarafından verildi.

Yapılan yarışmalarda ikinci olan Yalınkaya İlköğretim Okulu Öğrencisi Doruk Çerşit’e, Çakmak Atatürk Ortaokulu Öğrencisi İrem Kartalmış’a ve Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Öğrencisi Gürkan Culfa’ya ödüllerini 14. Mkz. Piy. Tug. Kom ve Garnizon Komutanı Tuğ. Gen Özgür Nuhut verdi.

Yapılan yarışmalarda üçüncü olan Kazım Karabekir İlkokulu öğrencisi Yalın Efe Öz’e, Özel KAKÜF Ortaokulu öğrencisi Sahra Rabiya Sözen ve Özel Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden Alptuğ Duröuş’a ödülleri, İl Defterdarı Senem Topal tarafından verildi.

Anma programına Vali Yardımcısı Serdar Demirhan, 14. Mkz. Piy. Tug. Kom ve Garnizon Komutanı Tuğ. Gen Özgür Nuhut, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Tural Hasanaov, Emniyet Müdür Yardımcısı Nail Savran, daire müdürleri ve öğrenciler katıld

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.