1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşte Yeni Kars Mezarlığı
İşte Yeni Kars Mezarlığı

İşte Yeni Kars Mezarlığı

Kars Belediyesi’nin “Beşikten Mezara Kadar Belediyecilik” sloganıyla Asri Mezarlıkta başlatacağı çalışmayla 18 bin 368 adet aile mezarlığı, 18 bin 200 adet de umumi mezarlık yapılacak.

A+A-

Aile mezarlarının da satılacağı mezarlığın kente 20 yıl hizmet vermesi bekleniyor.

 

Mezarlıklarla ilgili tüm çalışmalar Kars Belediyesi Park Bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Müdürlük bünyesinde bulunan 7 adet mezarlıktan düzenlemeye müsait görülen Erzurum-Kars-Ardahan karayolu üzerinde Örnek ve Bahçelievler Mahalleleri sınırlarındaki Asri Mezarlıkta çalışmalar başlatılacak.

 

Bu bağlamda Asri Mezarlığı’nda parselizasyon çalışmaları yapılarak umumi mezarlık ve aile mezarlıkları projelendirildi. 10 kişilik, 8 kişilik, 4 kişilik, 2 kişilik 18 bin 368 adet aile mezarlığı ile 18 bin 200 adet umumi mezarlık yapılacak.

 

Mezarlığın Kars’a 20 yıl hizmet verecek şekilde yapılacağı planlanırken, Mezarlık Yönetmeliği ve aile mezarlıklarına tahsis belgesi meclise sunulmak üzere hazır hale getirildi.

 

ALO CENAZE BİRİMİ KURULUYOR

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yeni kurulacak Alo Cenaze biriminin de bu projeye dahil edildiği belirtti.

 

Tek model mermer uygulamasına geçileceğini de ifade eden Başkan Bozkuş, “Asri Mezarlığının içinde mescit, gasil hane, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, şadırvan, 30 adet muhtelif yerlerde çeşme, abdest alma yerleri, idari bina, depo ve otopark hizmetleri verilecektir. Ayrıca merkezi aydınlatma ve her noktadan aynı oranda duyulan ses sistemi de kandillerde bayramlarda, cenazelerde aralıksız Kur’an okuma olanağı olacaktır. Tüm mezarlık çimlendirilecektir. Çepeçevre Limon Selvi, Mavi Selvi ile ağaçlandırılarak çevre düzenlemesi yapılacaktır. İnsanların rahat bir şekilde dini törenlerini yapabilecekleri bir mekan olacaktır. Mezarlığı ziyaret eden insanlar ölülere ne kadar hürmet edildiğini görecekler.” dedi.

 

Başkan Bozkuş ayrıca, “Düzenleme tamamlandıktan sonra bölgede örnek alınacak ve ses getirecek bir belediyecilik hizmeti ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.