1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşte Gerçek Duyarlılık
İşte Gerçek Duyarlılık

İşte Gerçek Duyarlılık

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri dönem sonu öncesinde kampüs içerisinde ve çevresinde, çevre bilincini yaymak amacıyla temizlik çalışması yaparak herkese örnek oldu.

A+A-

Kamu yönetimi 2. Sınıf öğrencilerinden Semihan Beynam’ın öncülüğünde okul öğrencileri ile birlikte Dereiçi Kampüsü ve dere yatağında çevre temizliği gerçekleştirildi.

 

Çevre temizliği konusunda harekete geçen üniversite öğrencileri, ellerine eldiven takarak okul bahçesi ve çevresinde çevre temizliği yaptı.

 

Dünyanın en önemli sorunlarından birisi olan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla öğrenciler ve öğretmenlerinin okul bahçesinde ve çevresinde temizlik yaptıklarını belirten Semihan Beynam, “Geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın, hocalarımızın çevreye karşı olan duyarlılıklarını artırmak ve halkımıza örnek olmak amacı ile böyle bir etkinlik yaptık. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir.” dedi.

 

Dereiçi kampüsünün Kars’ın en yeşil ve en güzel alanlarından biri olduğunun altını çizen Beynam şunları söyledi:

 

“İnsanlar ve canlılar, ancak temiz bir ortamda yaşar. Çevre Temizliği, günümüzde dünyanın en önemli sorunları arasındadır. Bu konuda önlemler alınmakta, bilimsel çalışmalar yapılmakta ve yeni teşkilatlar kurulmaktadır. Bütün bunların temel amacı, insanları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmektedir. Toprak, Hava ve Su, dünyamıza hayat veren üç temel unsurdur. Bunları temiz tuttuğumuz sürece, dünyamız temiz ve sağlıklı olur. Evimizin önü ve sokaklarımız temiz olursa toz, çamur, sinek gibi zararlı maddeler barınmaz. Bağ, bahçe ve ormanlarımız temiz olursa dünyamızı süsleyen bitkiler ve ağaçlar canlı ve yeşil olur. Deniz, göl ve ırmaklarımız temiz tutulursa, hem tabiat hem de canlılar hayat bulur. Dünyamızı yaşatan ise temiz su, hava ve topraktır.”

 

Kampüs alanını hafta sonları vatandaşlar tarafından piknik alanı olarak da kullanıldığını da ifade eden Beynam, “Bizler okulun öğrencileri olarak çevreyi elimizden geldiği kadar temiz tutuyoruz. Bizler aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.