1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşsiz esnafın dev kardan adamı
İşsiz esnafın dev kardan adamı

İşsiz esnafın dev kardan adamı

Kars’ta siftah yapmadan kepenk kapatan esnaflar can sıkıntılarını dev kardan adam yaparak gidermeye çalıştılar.

A+A-

Aşık Kazım Kazaklı’nın birbirinden güzel değişleriyle keyiflerine keyif katan esnaflar bir yandan da 4 metre uzunluğundaki kardan adamın etrafında poz vererek işsizliğe çare bulunmasını istediler.

 
Kentte “Bit Pazarı” diye adlandırılan Kazımpaşa Caddesi’nin arka sokağı bugün renkli görüntülere sahne oldu. 3 yıldır iş yapamaz duruma gelen, çoğu zaman satış yapamadıkları için siftahsız kepenk kapatan esnaf bu sabah yine işyerlerini açtıktan sonra müşteri bekleye başladı. Tuhafiye, manifatura ve kundura çeşitlerinin bulunduğu Bit Pazarı esnafı dün etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte can sıkıntılarını gidermek için kardan adam yapmaya başladılar. Yaklaşık 4 metre uzunluğundaki dev kardan adam herkesin dikkatini çekti. Çevreden geçenlerinde dikkatini çektiği kardan adamın etrafında toplanan Bit Pazarı esnafı bir yandan sıkıntılarını dile getirdiler diğer yandan da aşık Kazım Kazaklı’nın değişleriyle moral bulmaya çalıştılar.
 
Aşık Kazım Kazaklı da Kars’ın tarihi ve kültürüyle tanınması gerekirken son zamanlarda sürekli “Ucube”yle dillendirilmesine karşı olduklarını anlatan değişler dile getirdi. Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerini de değişlerine taşıyan Kazaklı, işsizliği de gündeme getirerek ilgililere ve siyasilere seslendi.
 
Bir zamanlar Kars’ın en hareketli pazarı durumuna gelen Bit Pazarı’nın bu günlerde adeta “Sinek Avladığını” söyleyen Kazaklı, buranın eski günlerine döndürülmesi gerektiğini vurguladı.
 
Satış yapamadıkları için para kazanamayan esnafların yine de neşeli olma gayretleri ise Bit Pazarı’na ayrı bir güzellik kattı. Birbirleriyle şakalaşan, gülen ve dev kardan adam etrafında poz veren esnaflar diğer yandan da işyerlerinin çatı katlarında biriken kar yığınlarını temizlemekle meşgul oldular.
 
Yoldan geçen vatandaşlar ve oto sürücüleri de bir anda karşılarına çıkan dev kardan adama hayranlıklarını dile getirerek esnafın yüzünü güleş tutma çabasını da takdir ettiklerini ifade ettiler.
 
Dev kardan adam çocuklarında ilgisini çekti. Çocuklar da kardan adamın yanında objektiflere poz vererek bu anı ölümsüzleştirdiler.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.