1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İŞKUR’dan Meslek Edindirme Kursu
İŞKUR’dan Meslek Edindirme Kursu

İŞKUR’dan Meslek Edindirme Kursu

İŞKUR’dan yeni bir meslek edindirme kursu

A+A-

KARS İŞKUR’ DAN BÖLGENIN İHTİYACINA GÖRE YENİ BİR MESLEK EDİNDİRME KURSU

Bilginin stratejik bir kaynak olduğu çağımızda, ekonomik kararların etkinliği, toplumsal sorunların çözümü çok sağlıklı ve güçlü bir istatistik altyapısını gerektirmektedir. İstatistik üretimi, planlı bir çalışmayı gerektiren bilgi ve deneyim isteyen kapsamlı bir süreçtir. Bu süreçte yürütülen çalışmalarda anketör olarak görevlendirilecek kişilerin veri toplama konusunda eğitim almış ve nitelik kazandırılmış/kazanmış adaylar arasından seçilmesi, toplanacak verilerin kalitesi ve elde edilecek sonuçların güvenilirliği bakımından önemlidir. Sayım ve geniş çaplı araştırmalarda/anketlerde bu çalışmaları yürütecek bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip çok sayıda anketöre ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle, özel ve kamu kurum/kuruluşlarına nitelikli personel arzının sağlanması, alan çalışmalarının eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve dolayısıyla çalışmalarda kalitenin artırılmasına yönelik olarak, Anketör  ulusal yeterliliği hazırlanmıştır.

Bu belge, bireyin Anketör  mesleğinde başarılı olmak için gereken niteliklere sahip ve yeterli olduğunu ve meslekte yeterliliğini, geçerli ve güvenilir bir belge ile kanıtlamasına olanak vermektedir.

Düzenlenecek bu eğitimle katılımcılara, anketör yeterliliği kapsamında gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amaçlanmıştır.

ANKETÖR EĞİTİMİ DERS PROGRAMINA İLİŞKİN KISA AÇIKLAMALAR

MESLEK  ELEMANI TANIMI

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG), çevre koruma, kalite kural ve yöntemleri çerçevesinde; piyasa araştırması, kamuoyu yoklamaları, sayım vb. araştırmaların saha çalışmalarında araştırma için belirlenen kural ve yöntemlere göre soruları cevaplayıcıya soran, onları dinleyen, gözlemleyen ve cevapları kaydetmekle görevlendirilmiş kişidir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

1) En az ön lisans mezunu olmak

2)01 Kasım 2015 tarihi itibariyle 30 yaşını tamamlamamış olmak.

Kursa Başvuru Tarihleri: 18.08.2015 ila 27.08.2015 tarihleri arası

Kurs Mülakat Yeri: Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Kurs Mülakat Tarihi:  28.08.2015 Cuma günü

Mülakat Saati:  10:00

EĞİTİM SÜRESİ

31 Ağustos 201 ile 04 Eylül 2015 tarihleri arasında olup toplam 31 ders saati olarak planlanmıştır.

EĞİTİM YERİ:

Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi/ KARS

Kursa başvuruların şahsen Kars Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden ya da Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tr ’dan başvurularını gerçekleştirilebilir.

Çalışma ve İş Kurumu

Kars İl Müdürlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.