1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dolunay Derneği’nden Gelin Çıktı
Dolunay Derneği’nden Gelin Çıktı

Dolunay Derneği’nden Gelin Çıktı

Merkezi Kars’ta bulunan engelliler derneği Dolunay’da atılan bir adım; 30 yaşındaki Dolunay’ın gelin kıyafetiyle attığı evlilik adımı Dolunay ziyaretiyle noktalandı.

A+A-

İstanbul Anadolu Hastanesi görevli ebe-hemşire Dolunay Uluhan’ın (30), Dolunay Derneği’nin ismini gördüğünde başlayan ilginç hayat hikayesi yine Dolunay Derneği’nde evlilikle sonuçlandı. Dolunay Uluhan’ın, İstanbul Avcılar Belediyesi’nde görevli teknisyen Tolgay Özşimşek (32) ile Kars’taki Dolunay Derneği’nde birleşen evlilikleri, derneğin engelli bireylerini de duygulandırdı.

2006 yılında kurulan Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOLUNAY) önceleri sade engelliler derneği olarak düşünüldü. Ama engelli arkadaşlarımın önerileri ve kurucu üyelerin görüş ve destekleriyle toplumun her kesimini sarmalayan bir dernek olarak kurulup Kars halkına destek olmak amacıyla yola çıktı. Derneği engelliler ve engellilerin hayatta katılması gerektiğine öncelik etmek isteyen Kafkas Üniversitesi öğretim elemanları ve Kars halkından çeşitli hizmet sektöründe çalışan kişiler ve üniversite öğrencileri tarafından kuruldu. Sade engellilerin değil toplumun tüm bireylerinin dertlerine ortak olup çözüm üretebilmeyi amaçlan Dolunay Derneği bünyesinde kadınlar, engelliler, eğitim gibi birimler oluşturuldu. Böylelikle sorunları daha iyi belirlemek ve çözüm önerileri sunmak, engellilerin ‘alan’ değil ‘veren el’ olduklarının altını çizmek arzusu ön plana çıkarıldı. Bu yöntemle engellilerin kendilerini ifade etmesine olanak sağlanmış oldu. Sosyal ve sportif etkinlikle de ön plana çıkan dernek faaliyetlerine başladığı 2006 yılından bu yana bir dizi etkinlikle her kesimin gönlünde taht kurdu.

Derneğin kurulduğu 2006 yılında asılan “Dolunay” tabelası bile bir mutluluğa vesile oldu. Dolunay isimli bir bayan 2012 yılında derneğin önünden geçerken gördüğü bu tabelanın fotoğrafını çekerek sosyal paylaşım sitesi olan facebook da paylaştı ve açıklama bölümüne de “Adıma Dernek Açılmış” notu düştü. O gün “Dolunay” isminin evliliğe giden bir yolda yeniden karşısına çıkacağını tahmin bile edemeyen, aklının ucundan bile geçirmeyen Dolunay Uluhan, derneğin kurucu üyeliği yapan Tolgay Özşimşek ile tanıştı. Uzun süren arkadaşlıkları aşka dönüşünce evlilik kararı aldılar ve nişanlandılar. Yaklaşık 1 yıl nişanlı kalan çift dün de düğün salonuna gitmeden gelin arabasıyla Dolunay Derneği’nin yolunu tuttular. Dernek Başkanı Bahattin Şeker, Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, şair-yazar Murat Şanlı, damadın engelli kardeşi Tayfun Özşimlşek ve derneğin engelli üyelerinin sıcak ilgisiyle karşılanan çiftin bu sürprizi herkesi hem sevindirdi hem de duygulandırdı. 

Engelli kardeşlerine hem vefa borçlarını ödemek hem de düğün öncesi ilk mutluluklarını onlarla paylaşmayı tercih eden Dolunay Uluhan ve  Tolgay Özşimşek alkışlar eşliğinde girdikleri dernekte uzun uzun oturup sohbet ettiler ardından da yine alkışlar eşliğinde dernekten çıktılar. Düğün geleneği gereği derneğin kapısı tutuldu ve gelin arabasının önü kesildi. Renkli, duygulu, sevinçli geçen bu anlamlı ziyaretin sonunda gelin arabasına binen çift yine alkışlarla düğün salonuna uğurlandı.

Dolunay Derneği Başkanı Bahattin Şeker, “Dolunay ablamız bizim ilk açılışı yapılan Atatürk Caddesi üzerinde bulunan dernek binamızı görmüş. O zaman küçük bir oda idi. Hatta facebook’ta yazmış ‘benim adıma dernek açmışlar’ diye, Ve resmini çekip paylaşım yapmış. Tabi işin dönüp dolaşıp dolunay derneğinin güzide insanı ile evleneceği aklına gelmiyor. İsmi Dolunay olduğu için böyle güzel bir anı olsun diye derneğimize gelerek ‘buradan düğün salonuna gidelim’ demişler. Kendilerine ömür boyu kutluluklar diliyor ve bu sürprizleri için de tüm üyelerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Damat Tolgay Özşimşek ise, “Dolunay Derneği’nin kurucusu Bahattin Şeker hocamızın sayesinde burada tanıştık. İlk üyelerinden biriyim. Tayfun kardeşimden dolayı dernekle içli dışlı oldum. Hemen hemen kuruluşundan bu yana ağabeyimle birlikte gelip gittik. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Yıllar sonra ismi ‘Dolunay’ olan eşimle bugün düğünümüz var, nikahımız var. Biz uzun süredir arkadaştık zamanla kader bizi birleştirdi. Bugün akşam düğünümüz vardı ve bizde Dolunay Derneği’ne gelerek arkadaşlarımızı ziyaret ettik ve buradan düğünümüze gitmek istedik. Dernek üyesi arkadaşlarımızın duasını ve desteğini almak için geldik ve onlara da teşekkür ediyorum. Hepsine sonsuz saygımız var ve her zaman başımızın üzerinde yerleri var. Kendilerini düğünümüze de bekliyoruz.” diye konuştu.

Gelin Dolunay Uluhan da “Ben burada bulunan bu kadar güzel insana teşekkür ediyorum. Bize bu güzel fırsatı tanıdıkları ve bizi böyle güzel karşıladıkları için hepsine minnettarım. İsmimin böyle güzel bir yerde olması beni ayrıca çok çok mutlu etti. Herkese teşekkür ediyorum. Ben 2012 yılında ismimi dernek binasında görmüştüm. Hatta resmini çekip facebook’a koymuştum ‘Adıma Dernek Açılmış’ dedim. Hatta ne olduğunu bilmiyordum. Derneğin üyesi Murat Uluman da yorum yapmıştı ‘Dolunay burası, Engeliler Derneği, burası bizim üye olduğumuz dernek’ demişti. Oradan bilgim olmuştu. Sonra Tayfun ve Tolgay sayesinde burayı tanıdım, bildim. Öyle bir nasip oldu gelmek. Önceden buraya evlilikle geleceğim hiç aklıma gelmezdi. Eşimle 8 yıldır tanışıyoruz, arkadaştık. 10 aydır da nişanlıyız ve bugün evleniyoruz. Hep bir anı olarak kalacak bende ‘Dolunay Derneği’nden gelin çıktım’ diye. Şu an çok heyecan ve stresliyim; ‘salonda neler olacak’ düşüncesi kafamda dönüp duruyor.” şeklinde konuştu.

Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak ise şunları söyledi:

“Tolga, Özşimşek kardeşimiz bu mutlu günlerinde Dolunay yengemize böyle bir sürpriz hazırladı. Bizden de destek istediğini duyduğumuz zaman çok sevindik. Ve bu mutlu yuvanın gelecekte mutluluk içinde devam ettiğini bizlerinde küçük bir anı olarak hatıralarında yer alması için bu teklifi kabul ettik. Çiftimize ömür boyu mutluluklar dileriz. Kars Dolunay Derneği aile kurduğu gibi dünyada insan hayatının noktasında da vardır, var olmaya da devam edecek.”

Tolgay Özşimşek ve Dolunay Uluhan çiftine ömür boyu mutluluklar diliyor, engelli derneği ziyaretlerinin hayatlarında önlerine çıkacak tüm engelli kaldırmasına vesile olmasını Yüce ALLAH’tan niyaz ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.