1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “İşkur İşçilerinin Çalışma Süreleri Uzatılsın”
“İşkur İşçilerinin Çalışma Süreleri Uzatılsın”

“İşkur İşçilerinin Çalışma Süreleri Uzatılsın”

Yol İş Sendikası Kars Şube Başkanı Ahmet Karabulutlu, İş Kur tarafından diğer kurumlarda çalışan işçilerin iş sürelerinin uzatılmasını talep etti.

A+A-

Kars gibi işsizliğin hüküm sürdüğü bir ilde insanların çalışmaya çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Karabulutlu, uzun kış mevsiminin hüküm sürdüğü ve coğrafi şartların diğer illerden daha sorunlu olduğu bir ilde yaşamı idame ettirmek gerçekten zordur. Bu şartlar göz önünde bulundurulmalıdır, diyen Karabulutlu; KHA’ya şu açıklamalar da bulundu.

Karabulutlu, “Bilindiği üzere Kars işsizliğin en çok olduğu doğu illerinden birisidir. Yalnız Kars için değil, diğer doğu illerinde işsizlik çok mühim meseledir. Bunlardan dolayıdır ki sayın devlet büyüklerimiz doğu illerinde çalışan iş kur işçileri için bir farklılık gözetmeliler. Bu yörede çalışan insanların hepsi gerçek anlamda ihtiyaç sahibidir. İş süreleri ve akitleri biten bu insanları yaz ortasında işsiz bırakmak gerçekten çok sıkıntı yaratacak vahim bir meseledir. Bu insanların çoğu evlerine taksitle aldıkları eşyalarının ücretini ödemekte çok zorluk çekmektedirler. Bu duruma yetkililerimiz tarafından bir çözüm bulunulmalıdır.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.